Διαφήμιση
Διαφήμιση
Παγκόσμια μέρα ψυχικής υγείας η 10η Οκτωβρίου
 
10-ps-ygeia
 
 
Η 10η Οκτωβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο ώς η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα.
 
Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
 
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 
organic-life
 
 
Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
 
Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.
 
 
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 25% των πολιτών θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του κάποια ψυχική διαταραχή.
 
Όσον αφορά στην Κύπρο, μέχρι στιγμής ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από κάποιο ψυχικό νόσημα δεν βρίσκεται καταγεγγραμμένος, ούτε έχει υπάρξει σχετική μελέτη επί του θέματος, ωστόσο τα στατιστικά στοιχεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο εκτιμώνται ως αντιπροσωπευτικά.
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.