Διαφήμιση
Διαφήμιση
Καλοκαιρινή ατονία: Πως θα ενισχύσεις την ενέργειά σου
18-atonia
 
Η ζέστη άρχισε και οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε αδικαιολόγητη κούραση, υπνηλία, ατονία και πιθανόν δυσκολία στη συγκέντρωση.
 
Τα συμπτώματα αυτά όμως δεν είναι καθόλου τυχαία και οφείλονται – αν δεν συντρέχει πρόβλημα υγείας – στην εποχιακή ρύθμιση του σώματος.
 
Κούραση γένους θηλυκού
Το φαινόμενο, το οποίο γίνεται πιο έντονο όσο προχωράμε μέσα στο καλοκαίρι, δείχνει να προτιμά περισσότερο τις γυναίκες, ειδικότερα όσες παρουσιάζουν ορθοστατική υπόταση και χαμηλή αρτηριακή πίεση, αλλά και όσους/ες παίρνουν διουρητικά, ηρεμιστικά ή αγχολυτικά φάρμακα.
 
 
 organic-life
Γιατί συμβαίνει;
Οι ειδικοί αποδίδουν ένα μέρος των συμπτωμάτων στην προσπάθεια που καταβάλλει το σώμα, με την αλλαγή της θερμοκρασίας και το συνεχές μεγάλωμα της ημέρας:
 
• Να προσαρμόσει την εσωτερική θερμοκρασία του σε σχέση με την εξωτερική κάνοντας τον μεταβολισμό πιο αργό.
 
• Να ρυθμίσει τον 24ωρο κύκλο δραστηριότητας και ανάπαυλας βάσει του καλοκαιρινού ημερήσιου κύκλου εκκρίνοντας τις κατάλληλες ορμόνες (μελατονίνη, κορτιζόλη, σεροτονίνη κλπ.) στη σωστή ποσότητα.
 
• Γενικά, να ανταποκριθεί στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών και ρυθμών. Αν όμως ο οργανισμός δεν είναι εφοδιασμένος με τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο δυσκολεύεται περισσότερο.
 
 
 
Επαναφόρτιση τώρα!
Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν τρόποι να φορτίζεις ικανοποιητικά τις μπαταρίες σου αποφεύγοντας κάποιες συνήθειες και προσθέτοντας ορισμένες άλλες, που δίνουν σωματικό και ψυχικό σθένος.
 
- Να ρίχνεις τακτικά δροσερό νερό στο πρόσωπό σου ή να κάνεις χλιαρά ντους με αφρόλουτρο μέντας, γιατί έχει αποδειχτεί ότι η επαφή με το νερό αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, ενώ η μέντα αναζωογονεί.
 
- Να παίρνεις βαθιές, χορταστικές ανάσες, γιατί η καλή οξυγόνωση γεμίζει το σώμα με ενέργεια.
 
- Να περπατάς όσο πιο συχνά μπορείς (όχι τις ημέρες που η ζέστη είναι αφόρητη), γιατί το περπάτημα τονώνει τον οργανισμό και δημιουργεί αίσθημα ευεξίας.
 
- Να ακούς, όποτε έχεις χρόνο, ευχάριστη μουσική, που μπορεί να σε αποσπάσει αποτελεσματικά από την αίσθηση της κόπωσης.
 
Σύμφωνα με μελέτες, δρομείς που χρησιμοποιούν την αγαπημένη τους μουσική στην προπόνηση έχουν μεγαλύτερη αντοχή.
 
- Μπορείς να ενεργοποιηθείς φέρνοντας σε πέρας μικρούς στόχους, όπως η τακτοποίηση ενός συρταριού ή μιας ντουλάπας.
 
Η ζωντάνια έρχεται και από το στομάχι
Φυσικά και υπάρχουν διατροφικές κατευθύνσεις για τέτοιες περιπτώσεις:
 
• Να τρως ένα μικρό σε ποσότητα αλλά απολαυστικό πρωινό, έστω και αν δεν ξυπνάς πεινασμένος/η. Αν το κάνεις αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα αισθάνεσαι καλύτερα σωματικά και πνευματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.