Banner
Banner
Περιορίζει η Δανία την ιχθυοκαλλιέργεια, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος
15-ixthiokalliergeia 
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος η Δανία θα περιορίσει την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας στη θάλασσα, η οποία κατηγορείται ότι επιβαρύνει το περιβάλλον.
 
Είναι αλήθεια πως η μόλυνση από την ιχθυοκαλλιέργεια είναι τεράστια. Εχει παρατηρηθεί πως ο βυθός κάτω από τα κλουβιά, θυμίζει ύστερα από λίγο καιρό κρανίου τόπο, ενώ ο υδροφόρος ορίζοντας επιμολύνεται με επικίνδυνα αντιβιοτικά, ακόμα και φορμόλη. Μάλιστα, δεν έχει περάσει πολύ καιρός, από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο, για παράνομη χρήση 77 τόνων φορμόλης !!!
 
Δείτε σχετικά:
 
«Η Δανία έφτασε στο όριό της αναφορικά με τον αριθμό των ψαριών που μπορεί να εκτρέφει στη θάλασσα χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον.
 Πρέπει να είμαστε πράσινοι πρωτοπόροι, περιλαμβανομένου του θέματος της ιχθυοκαλλιέργειας» δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Λία Βέρμελιν ανακοινώνοντας την αναστολή της ανάπτυξης των ιχθυοκαλλιεργειών στη θάλασσα.
 
 
organic-life
 
 
Την απόφαση χαιρέτισαν οι οργανώσεις προάσπισης του περιβάλλοντος, οι οποίες καταγγέλλουν τη μόλυνση που προκαλούν οι ιχθυοκαλλιέργειες στη θάλασσα, κυρίως από την τροφή των ψαριών και τα απορρίμματα.
 
Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της ένωσης Δανών ιχθυοκαλλιεργητών Μπράιαν Τόμσεν, εκτιμά πως η ανακοίνωση αυτή «θα αποτελέσει «σημαντικό πισωγύρισμα» για μια βιομηχανία μέχρι τώρα ανθούσα. Σκοπεύαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες εξωχώριες φάρμες ιχθυοκαλλιέργειας, αυτό είναι πλέον αδύνατο» κατήγγειλε.
 
Η κυβέρνηση της Δανίας, αν και απαγόρευσε τη δημιουργία νέων και την επέκταση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων, διατηρεί τις ήδη υπάρχουσες μονάδες καθώς και τις περίπου 200 ιχθυοκαλλιέργειες γλυκού νερού, που διαθέτει η χώρα.
 
 
    
 
Η αξία των ετήσιων εξαγωγών ψαριών που εκτρέφονται σε ιχθυοκαλλιέργειες ανέρχεται στο 1,5 δισ. κορώνες Δανίας (201 εκατ. ευρώ).
Η ιχθυοκαλλιέργεια αναπτύχθηκε στη Δανία τον 19ο αιώνα, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι επαρκώς διαδεδομένη, καθώς η Ασία προσφέρει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής ψαριών εκτροφείου.
 
Μέσω της υδατοκαλλιέργειας παράγονται περισσότερα από τα μισά ψάρια που καταναλώνονται παγκοσμίως, σύμφωνα με την οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).
 
Η ετήσια κατανάλωση ψαριών ανά κάτοικο παγκοσμίως εκτιμήθηκε στα 20,5 κιλά το 2017, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του FAO, ενώ το 1961 ήταν 9 κιλά.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner