Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το προσδόκιμο ζωής μας έφτασε ταβάνι;
16-prosdokimo
 
Η μέση διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου αυξάνεται σταθερά εδώ και δεκαετίες, χάρη στις προόδους της ιατρικής, των θεραπειών, την πρόληψη των ασθενειών και τη βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών διαβίωσης.
 
Μάλιστα, το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί τόσο πολύ τις τελευταίες δεκαετίες (κατά μέσο όρο πάντα), ώστε ορισμένοι ερευνητές άρχισαν να αναρωτιούνται: Ποιο είναι το ανώτατο όριο διάρκειας ζωής ενός ατόμου;
 
“Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε τόσους πολλούς αιωνόβιους, όσους έχουμε σήμερα.
 
Ίσως μπορούμε να ζούμε πολύ περισσότερο από τα 100 χρόνια τελικά. Ίσως η ζωή να μπορεί να συνεχιστεί για πολλά χρόνια παραπάνω”, λέει ο Jan Vijg, ο οποίος μελετά μοριακή γενετική στο Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη.
 
organic-life
 
Έτσι, ο ίδιος και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν εάν αυτί είναι όντως κάτι εφικτό.
 
Το συμπέρασμά τους, είναι ότι το “ταβάνι” διάρκειας της ανθρώπινης ζωής είναι περίπου τα 115 χρόνια.

“Δεν μπορούμε να σπάσουμε το όριο αυτό. Το μήνυμα της μελέτης μας είναι ουσιαστικά ότι αυτή η σταθερή αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ανθρώπων δεν μπορεί να συνεχιστεί”, λέει ο Vijg.
 
Οι ερευνητές βασίζουν τα συμπεράσματά τους σε ανάλυση εκτεταμένων αρχείων μακροζωίας από όλο τον κόσμο.
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ηλικία του γηραιότερου ανθρώπου στον πλανήτη κάθε έτος πράγματι αυξάνεται σταθερά από το 1960 έως και το 1990.
 
Αλλά από τη δεκαετία του 1990 και μετά, παρατηρείται στα σιμότητα”. Το απόλυτο μέγιστο στη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 125 χρόνια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών. Αλλά η πιθανότητα κάποιος να ζήσει τόσο πολύ είναι λιγότερο από 1 στις 10.000.
 
organic-life-courier
 
Αλλά, ο Vig πρόσθεσε: “Το μάθημα από αυτό που βρήκαμε είναι ότι το ανθρώπινο είδος πιθανότατα έχει μέγιστη διάρκεια ζωής περίπου 115 χρόνια και δεν μπορεί να σπάσει αυτό το όριο, τουλάχιστον όχι με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα”.
 
Άλλοι εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι δεν είναι έκπληξη το γεγονός πως η ανθρώπινη μακροζωία μπορεί όντως να φτάσει σε ένα ανώτατο όριο.
 
“Αυτήν τη στιγμή, το μόνο που κάνουμε είναι να καταπολεμάμε μία ασθένεια την φορά: καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, εγκεφαλικό επεισόδιο κ.α.
 
Μια ασθένεια υποχωρεί, κάποια άλλη ανεβαίνει”, λέει ο S. Jay Olshansky, ο οποίος μελετά τη γήρανση του ανθρώπου στο πανεπιστήμιο του Ιλλινόις και έγραψε ένα άρθρο-σχόλιο που συνοδεύει την δημοσίευση του Vig και της ομάδας του.
 
Ο Olshansky υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να αλλάξει αυτό είναι αν οι επιστήμονες να βρουν έναν τρόπο για να καταπολεμήσουν την υποκείμενη αιτία της γήρανσης του ανθρώπου και όχι μόνο τις μεμονωμένες ασθένειες που οδηγούν σε αυτήν, ή στον πρόωρο θάνατο.
 
Οι επιστήμονες διεξάγουν μια σειρά ερευνών σε μια προσπάθεια να πετύχουν ακριβώς αυτό, όπως οι εκτεταμένες μελέτες στα γονίδια των οικογενειών που φαίνεται να έχουν πολλά από τα μέλη τους να ζουν ασυνήθιστα πολλά χρόνια.
 
Κάποιοι προσπαθούν επίσης να προσδιορίσουν εκείνες τις ουσίες στο αίμα των νέων ανθρώπων, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, λέει ο Olshansky.
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.