Διαφήμιση
Διαφήμιση
Βρείτε τον κατάλληλο τύπο άθλησης για το παιδί σας με βάση την ηλικία και την ιδιοσυγκρασία του
03-paidi-athlisi 
 
Η σωματική άσκηση είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών κάθε ηλικίας αφού μπορεί να θέσει υγιείς βάσεις για την ενήλικη ζωή τους.
 
Έτσι αποτελεί πρόκληση για κάθε γονιό να παρακινήσει τα παιδιά του να ασκηθούν σωματικά και να βρουν αθλητικά ενδιαφέροντα που θα τα βοηθήσουν διατηρήσουν μια υγιή φυσική κατάσταση.
 
Δραστηριότητες κατάλληλες σύμφωνα με την ηλικία
Ο καλύτερος τρόπος για τα παιδιά να έχουν σωματική δραστηριότητα είναι την να ενσωματώσουν στην καθημερινή τους ρουτίνα. Τα μικρά παιδιά και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας πρέπει να παίζουν έντονο ελεύθερο παιχνίδι (όπως τρέξιμο, σκαρφάλωμα, κούνια, τσουλήθρα, τραμπάλα κτλ) πολλές φορές την ημέρα. Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών πρέπει να κάνουν σωματική δραστηριότητα μιας ώρας ή περισσότερο καθημερινά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει παιχνίδι στο σπίτι ή το σχολείο και συμμετοχή σε μαθήματα γυμναστικής ή οργανωμένα αθλήματα.
 
Συμβουλές βάσει ηλικίας:
Προσχολική ηλικία: Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας χρειάζονται παιχνίδι και άσκηση που τους βοηθά να συνεχίσουν να αναπτύσσουν σημαντικές κινητικές δεξιότητες - κλοτσώντας μια μπάλα, παίζοντας κρυφτό ή κυνηγητό, κάνοντας κουτσό, ποδήλατο με βοηθητικές ή και όχι ή τρέχοντας μαθήματα εμποδίων.

Τα περισσότερα οργανωμένα ομαδικά αθλήματα είναι συνήθως για παιδιά μεγαλύτερα των 4 ετών. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν μπορούν να καταλάβουν περίπλοκους κανόνες και συχνά δεν έχουν το εύρος προσοχής, τις δεξιότητες και τον συντονισμό που απαιτούνται για να παίξουν αθλήματα. Αντί να παίζουν σε μια ομάδα, μπορούν να εξασκηθούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι σε βασικές δεξιότητες.
 
Σχολική ηλικία:
Με τα παιδιά σχολικής ηλικίας να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες, η πρόκληση για τους γονείς είναι να τους βοηθήσουν να βρουν σωματικές δραστηριότητες που απολαμβάνουν και να αισθάνονται επιτυχημένα. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από παραδοσιακά αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, βόλεϊ και μπάσκετ έως πολεμικές τέχνες, ποδηλασία, πεζοπορία και παιχνίδι έξω. Μάλιστα υπάρχουν πολλές σελίδες με δραστηριότητες για παιδιά που μπορούν να συμβουλευτούν όπως το Zürich Kinder .

Καθώς τα παιδιά μαθαίνουν βασικές δεξιότητες και απλούς κανόνες στα πρώτα χρόνια της σχολικής ηλικίας, μπορούν να ξεκινήσουν τις αθλητικές δραστηριότητες που τους αρέσουν.  Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, οι διαφορές στην ικανότητα και την προσωπικότητα γίνονται πιο εμφανείς.
 
Η δέσμευση και το επίπεδο ενδιαφέροντος συμβαδίζουν συχνά με την ικανότητα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να βρείτε μια δραστηριότητα κατάλληλη για το παιδί σας. Τα προγράμματα γεμίζουν ολοένα και περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, αλλά μην ξεχάσετε να αφήσετε λίγο χρόνο στα παιδιά σας για ελεύθερο παιχνίδι.
 
Έφηβοι: Οι έφηβοι έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά την κινητοποίησή τους- από τα σχολικά αθλήματα έως τα ενδιαφέροντα μετά το σχολείο, όπως το ποδήλατο ή το σκέιτμπορντ. Είναι καλή ιδέα να έχετε ένα πλάνο άσκησης, δεδομένου ότι συχνά πρέπει να στριμωχτεί μεταξύ σχολείου και άλλων δεσμεύσεων.

Κάντε ό, τι μπορείτε για να διευκολύνετε την άσκηση του εφήβου σας παρέχοντας μεταφορά και τον απαραίτητο εξοπλισμό (συμπεριλαμβανομένων των ρούχων προπόνησης). Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σωστά ρούχα και παπούτσια μπορεί να βοηθήσουν έναν ντροπαλό έφηβο να νιώσει άνετα ώστε να γυμναστεί.
 
Παιδικές προσωπικότητες φυσικής κατάστασης
Εκτός από την ηλικία ενός παιδιού, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την προσωπικότητα του παιδιού σας. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, η γενετική και η αθλητική ικανότητα συνδυάζονται για να επηρεάσουν τη στάση των παιδιών απέναντι στη συμμετοχή σε αθλήματα και άλλες σωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα καθώς μεγαλώνουν.
 
Ποιος από αυτούς τους τρεις τύπους περιγράφει καλύτερα αυτά που αρέσουν στο παιδί σας;
1. Ο μη αθλητής: Αυτό το παιδί μπορεί να μην έχει αθλητική ικανότητα, ενδιαφέρον για σωματική δραστηριότητα ή και τα δύο.
 
2. Ο περιστασιακός αθλητής: Αυτό το παιδί ενδιαφέρεται να είναι ενεργό αλλά δεν είναι πάντα καλός στα αθλήματα και κινδυνεύει να αποθαρρυνθεί σε ένα ανταγωνιστικό αθλητικό περιβάλλον.
 
3. Ο αθλητής: Αυτό το παιδί έχει αθλητική ικανότητα, είναι αφοσιωμένο σε ένα άθλημα ή δραστηριότητα, και είναι πιθανό να αυξήσει τον χρόνο άσκησης και την ένταση του ανταγωνισμού.
 
Εάν καταλαβαίνετε τις έννοιες των ιδιοσυγκρασιών και των τύπων φυσικής κατάστασης, θα είστε καλύτερα σε θέση να βοηθήσετε τα παιδιά σας να βρουν τις σωστές δραστηριότητες,  να ασκηθούν αρκετά και να βρουν απόλαυση στη σωματική δραστηριότητα. Μερικά παιδιά θέλουν να επιδιώξουν την αριστεία σε ένα άθλημα, ενώ άλλα μπορεί να είναι απόλυτα χαρούμενα και να ταιριάζουν ως συμμετέχοντας περιστασιακά.
 
Ο αθλητής, για παράδειγμα, θα θελήσει να γραφτεί σε αθλήματα στίβου ή σε κάποιο ομαδικό άθλημα όπως βόλεϊ και μπάσκετ, ενώ ο περιστασιακός αθλητής μπορεί απλά να απολαύσει ένα απόγευμα με το ποδήλατο, ένα μάθημα ιππασίας, μια εκδρομή με πεζοπορία, παιχνίδι στην παιδική χαρά ή στη γειτονιά.
 
Ο μη αθλητής είναι πιθανό να μη δείχνει κανένα αυθόρμητο ενδιαφέρον για άθληση και να χρειαστεί τη βοήθεια και την ενθάρρυνση ενός γονέα για να πάρει μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες και να παραμείνει σωματικά ενεργός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τα παιδιά να παραμείνουν ενεργά ακόμη και αν δεν έχουν κορυφαίες επιδόσεις.
 
Όποια και αν είναι η φυσική τους προσωπικότητα, όλα τα παιδιά μπορούν να είναι σωματικά υγιεί. Για το λόγο αυτό η θετική στάση ενός γονέα είναι καθοριστικής σημασίας αφού θα βοηθήσει ακόμα και ένα παιδί που είναι απρόθυμο να ασκηθεί.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.