Διαφήμιση
Διαφήμιση
Προσοχή. Ο Σακχαρώδης διαβήτης τυφλώνει
01-matia
 
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια μεταβολική διαταραχή που έχει επιπτώσεις σε διάφορα όργανα του ανθρώπου, μεταξύ των οποίων και τα μάτια.
 
Μια νόσος του αναπτυγμένου κόσμου με μέσο όρο ηλικίας ασθενών τα 45-65 έτη δηλαδή μια νόσος που προσβάλει άκρως παραγωγικές ηλικίες.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η συχνότερη αιτία τύφλωσης σε άτομα άνω των 40 ετών.
 
Οι ασθενείς με διαβήτη έχουν 25% μεγαλύτερο κίνδυνο τύφλωσης και ο λόγος είναι μια επιπλοκή/πάθηση που ονομάζεται Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.
 

organic-life

  
Κάθε ασθενής με ΣΔ (Σακχαρώδη Διαβήτη) θα πρέπει να εξετάζεται διεξοδικά τουλάχιστον μια φορά ετησίως και μέσα σε αυτόν τον έλεγχο είναι και η βυθοσκόπηση όπου ελέγχεται ο αμφιβληστροειδής και τα αγγεία .
 
Στα αρχικά στάδια της νόσου αυξάνει η διαπερατότητα των αγγείων και προκαλείται ανάπτυξη εξιδρωμάτων κυρίως στην ωχρά κηλίδα.
 
Όπως αναφέρει το iatropedia.gr, σε πιο προχωρημένα στάδια υπάρχει απόφραξη με αποτέλεσμα τον περιορισμό του οξυγόνου στην περιοχή και την δημιουργία παθολογικών εύθραυστων νεοαγγείων που αιμορραγούν.
 
Πέρα από τον κλινικό οφθαλμολογικό έλεγχο οι συνήθεις εξετάσεις που συμπληρώνουν τον έλεγχο είναι:
 
• Φλουοροαγγειογραφία ,εξέταση όπου εγχέεται μια φθορίζουσα ουσία στην φλέβα, αυτή περνά στα αγγεία του αμφιβληστροειδή και έτσι ελέγχεται η λειτουργικότητα των αγγείων και τυχόν παθολογία.
 
• OCT ωχράς (ελέγχουμε για οίδημα ωχράς ,που μειώνει σημαντικά την κεντρική όραση).
 
 
Η θεραπεία είναι πάντα η πρόληψη πέραν αυτού όμως υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές όπως η φωτοπηξία με laser, antiVEGF παράγοντες και τέλος σε αιμορραγίες αναλαμβάνουν οι χειρουργοί οπισθίου ημιμορίου με υαλοειεκτομές.
 
Άς αφυπνιστούμε και ας ενημερωθούμε διότι σήμερα μόνο ένας στους δυο με Σακχαρώδη Διαβήτη εξετάζεται από οφθαλμίατρο και αρκετοί τυφλώνονται χωρίς καν να υποβληθούν σε κάποια θεραπεία.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.