Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιατι μυρίζει ο ιδρώτας άσχημα και ειδικά μετά από γυμναστική
16-idrotas 
 
Γιατι μυρίζει ο ιδρώτας και ειδικά μετά από γυμναστική
 
Οι αποκρινείς αδένες, υπάρχουν μόνο σε ορισμένα μέρη του σώματός σας, όπως οι μασχάλες και η βουβωνική χώρα, και παράγουν ένα λιπαρό υγρό ως απόκριση σε συναισθηματικές εμπειρίες όπως άγχος, πόνος και διέγερση.
 
Οι εκκρινείς ιδρωτοποιοί αδένες είναι πολύ πιο πολλοί και κατανεμημένοι σε όλο το σώμα και είναι υπεύθυνοι για τον ιδρώτα στην προπόνησή σας.
 
 
 
 
Ο σκοπός του εκκρινικού ιδρώτα είναι να δροσίσει το σώμα καθώς εξατμίζεται από το δέρμα. Ο εκκρινικός ιδρώτας είναι περισσότερο από 99% και εντελώς άοσμος ( τουλάχιστον όταν φεύγει για πρώτη φορά από τους πόρους σας), αλλά τα βακτήρια στο δέρμα σας τρέφονται με τα λιγοστά θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στον ιδρώτα, μαζί με κάποιες νιφάδες δέρματος.
 
Ένα από τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού τους είναι μια ομάδα χημικών ουσιών που περιέχουν θείο και ονομάζονται θειοαλκοόλες.
 
 
organic-life
 
 
Γιατί μυρίζει ο ιδρώτας
Όπως αναφέρει το sciencefocus.com, oι ακριβείς θειοαλκοόλες που παράγονται θα εξαρτηθούν από το μοναδικό σας βασίλειο βακτηρίων του δέρματος, αλλά ορισμένες θειοαλκοόλες μυρίζουν πράγματι έντονα κρεμμύδι.
 
Η μυρωδιά τους είναι απίστευτη, επειδή οι μύτες μας είναι ικανές να ανιχνεύουν θειοαλκοόλες σε συγκεντρώσεις μόλις ένα μέρος στο τρισεκατομμύριο.
 
Η πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για αυτό το μέρος του βακτηριακού μεταβολισμού εντοπίστηκε στο Πανεπιστήμιο του York το 2018, δίνοντας ελπίδες για αποσμητικά που εμποδίζουν τα βακτήρια να παράγουν θειοαλκοόλες.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2022 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.