Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του μαστού
11-karkinos
 
Πως ο καρκίνος του προστάτη συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού ; Εχετε συγγενή πρώτου βαθμού που νόσησε με καρκίνο ; Κινδυνεύετε και εσείς…
 
Μια αμερικανική μελέτη σε 78.000 γυναίκες άνω της ηλικίας των 16 ετών, διαπίστωσε ότι εκείνες που είχαν πατέρα, αδερφό ή γιο που είχε νοσήσει από καρκίνο του προστάτη διέτρεχαν κατά 14% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
 
Ο κίνδυνος φάνηκε να αγγίζει το ποσοστό του 80% στις γυναίκες που είχαν έναν άντρα συγγενή πρώτου βαθμού με καρκίνο του προστάτη και μια γυναίκα συγγενή πρώτου βαθμού με καρκίνο του μαστού.
 
24-organic-life

Σύμφωνα με το περιοδικό Cancer, αποτελούν μια ακόμα απόδειξη ότι ορισμένοι τύποι καρκίνου του μαστού και καρκίνου του προστάτη, προκαλούνται από το ίδιο κληρονομικό, ελαττωματικό γονίδιο.
 
Αν και οι γιατροί έχουν επίγνωση ότι καρκίνος είναι μια κληρονομική ασθένεια, η έρευνα αυτή δείχνει ότι το ελαττωματικό γονίδιο μπορεί να είναι πιο σημαντικό από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.
 
"Τα ευρήματα αυτά είναι σημαντικά γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν μια προσέγγιση από τους κλινικούς γιατρούς να συλλέγουν ένα πλήρες οικογενειακό ιστορικό όλων των καρκίνων - ιδίως μεταξύ των συγγενών πρώτου βαθμού - προκειμένου να αξιολογηθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του ασθενούς", ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Μπιμπ Ντίμερ από το πανεπιστήμιο Γουέιν Στέιτ στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα από την ενότητα γυναίκα...

 

 

 

 

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.