Διαφήμιση
Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης της Gm Cert στην Agrotica, Αντιοξειδωτική Διατροφή - Στρατηγικός στόχος ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας
Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2026 12:39
18 gm-cert 
 
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ» (AGROTICA 2026)

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κοινού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 η εκδήλωση με Θέμα «ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ», στα πλαίσια της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων Agrotica 2026.
 
 
 
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε δυναμικά με την παρουσίαση του Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες (Παράρτημα για την Υγεία και τα Αγροτικά Τρόφιμα) και τη συμβολή του στην αγροδιατροφή από τον κ. Απόστολο Κυριτσάκη, Ομότιμο Καθηγητή ΔΙ.ΠΑ.Ε. και Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου.
 
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο κ. Κωνσταντίνος Μάττας, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ., ο οποίος εστίασε στους Έλληνες αγρότες που αποτελούν βασικό κρίκο της οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της χώρας μας.
 
Ακολούθησε η έως τώρα ανάλυση της εφαρμογής του Προτύπου Πιστοποίησης ANTIOXCERT και οι προοπτικές εφαρμογής του σε επιπλέον αγροτικά προϊόντα από τον κ. Αλέξανδρο Παριανό, εκπρόσωπο του Πιστοποιητικού Οργανισμού GMCert.
 
Την εκδήλωση έκλεισε η κα. Αλεξάνδρα-Μαρία Μιχαηλίδου, Καθηγήτρια Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής Α.Π.Θ., με την ανάλυση του αντιοξειδωτικού αποτυπώματος της σύγχρονης ελληνικής μεσογειακής διατροφής, ενώ ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού.
 
 
 
 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Σπύρος Μάμαλης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. κ. Θωμάς Κωτσόπουλος, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος.
 
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, το Διεθνές Παρατηρητήριο Οξειδωτικού Στρες - Παράρτημα για την Υγεία και τα Αγροτικά Τρόφιμα και τον Πιστοποιητικό Οργανισμό GMCert.
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα. Ελένη Μαλούπα, τ. Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ και στον κ. Δημήτριο Γερασόπουλο, Καθηγητή στον Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Α.Π.Θ. και Διευθυντή του Εργαστηρίου Επεξεργασίας & Μηχανικής Τροφίμων Α.Π.Θ. για την παρουσία τους στο Προεδρείο και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Με εκτίμηση,
Για τον GMCert
Πολύδωρος Παριανός
Γενικός Διευθυντής
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση