Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πως δε θα απορροφήσει λάδι η μελιτζάνα κατά το τηγάνισμα;
23-melitzanes
 
Κατά τη διαδικασία του τηγανίσματος οι μελιτζάνες μετατρέπονται σε ένα είδος σφουγγαριών που απορροφούν αδηφάγα λάδι.
 
Πολλοί άνθρωποι αγαπούν ένα λαχανικό, αλλά δεν αρέσει σε όλους να το μαγειρεύουν ακριβώς λόγω αυτού του χαρακτηριστικού.
 
 
 
 
Εξάλλου, το πιάτο στο τέλος αποδεικνύεται πλούσιο σε θερμίδες και όχι πολύ υγιεινό. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα, ακόμη και στη μαγειρική.
 
Παρακάτω διαβάστε πως έμπειροι σεφ βρήκαν διέξοδο από αυτή την κατάσταση.

Διαδικασία
• Οι μελιτζάνες κόβονται σε λεπτές φέτες. Προτιμήστε τις βιολογικές. Αλατίζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα και μετά στραγγίζουμε το υγρό.
 
Ο πάτος του τηγανιού με μια βούρτσα καλύπτεται με ένα μικρό στρώμα φυτικού ελαίου. Κατά τη διαδικασία του τηγανίσματος, το προϊόν δεν προστίθεται.
 
 
• Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα. Στη συνέχεια, με ένα πινέλο, η μάζα εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα στις μελιτζάνες και στις δύο πλευρές.
 
Όπως αναφέρει το kipos.firenews, τα λαχανικά τηγανίζονται σε τηγάνι, ως συνήθως. Η πρωτεΐνη σε αυτή την περίπτωση παίζει το ρόλο ενός είδους κουρκούτι που προστατεύει τη μελιτζάνα από την υπερβολική απορρόφηση λαδιού.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση