Διαφήμιση
Διαφήμιση
Εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία έχουν τα βιολογικά κεράσια
29-kerasia
 
Το κεράσι είναι μικρό σε μέγεθος πυρηνόκαρπο φρούτο που το συναντούμε σε διάφορα χρώματα και γεύσεις, ανάλογα με την ποικιλία.
 
Το χρώμα τους ποικίλει από κίτρινο εώς και σχεδόν μαύρο, με ενδιάμεσο το ανοιχτό και το βαθύ κόκκινο, το μπορντό και το σκούρο μωβ.
 
Όλες οι ποικιλίες είναι φορτωμένες με πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Προτιμήστε τα βιολογικά κεράσια, τα οποία δεν περιέχουν χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα.
 
Ένα φλιτζάνι από γλυκά φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι (154 γραμμάρια) έχουν την ακόλουθη διατροφική αξία:
 
- Θερμίδες: 97.
- Πρωτεΐνη: 2 gr.
- Υδατάνθρακες: 25 gr.
- Φυτικές ίνες: 3 gr.
- Βιταμίνη C: 18% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης (ΣΗΔ).
- Κάλιο: 10% της ΣΗΔ.
- Χαλκό: 5% της ΣΗΔ.
- Μαγγάνιο: 5% της ΣΗΔ.
 

Όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά και ιδίως οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C και το κάλιο έχουν πολλαπλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.
 
Η βιταμίνη C είναι απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και την καλή υγεία του δέρματος.
 
Το κάλιο είναι απαραίτητο για τη σύσπαση των μυών, τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, την αρτηριακή πίεση καθώς και άλλες βασικές λειτουργίες του οργανισμού.
 
Τα κεράσια επιπλέον είναι καλή πηγή φυτικών ινών που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος υποστηρίζοντας την εντερική χλωρίδα και τις τακτικές κενώσεις. Προτιμήστε τα βιολογικά.
 
Επιπλέον περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγγάνιο, χαλκό, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ.
 
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και με αντιφλεγμονώδη δράση
Η μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτοχημικές ενώσεις είναι η αιτία που τα κεράσια έχουν υψηλή διατροφική αξία και πολλαπλά οφέλη και για την υγεία.
 
Η περιεκτικότητα διαφέρει από ποικιλία σε ποικιλία, ωστόσο όλα τα κεράσια περιέχουν αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη στοιχεία.
 
 
Η υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συμβάλλει στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες παθήσεις καθώς και πρόωρη γήρανση.
 
Μια ανασκόπηση μελετών βρήκε πως η κατανάλωση κερασιών συνέβαλε αποτελεσματικά στη μείωση της φλεγμονής στις 11 από τις 16 μελέτες ενώ οι δείκτες του οξειδωτικού στρες μειώθηκαν στις 8 από τις 10 μελέτες.
 
Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πολυφαινόλες, ένα γκρουπ από φυτοχημικές ενώσεις που προστατεύουν το κύτταρο από δομικές βλάβες, μειώνουν τη φλεγμονή και συμβάλλουν στην καλή υγεία στο σύνολό της.
 
Έρευνες έδειξαν πως οι δίαιτες πλούσιες σε πολυφαινόλες ενδέχεται να λειτουργούν προστατευτικά απέναντι σε χρόνιες παθήσεις όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο διαβήτης, ο νευροεκφυλισμός και διάφοροι τύποι καρκίνου.
 
Εκτός των άλλων τα κεράσια περιέχουν καροτενοειδή όπως η βήτα καροτίνη και η βιταμίνη C. Το καροτενοειδή περιέχουν ισχυρή και αντιφλεγμονώδη δράση.
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση