Τα ζαχαρούχα ποτά συμβάλουν στη τριχόπτωση |
![]() Η υγεία των μαλλιών βασίζεται σε μεγάλο μέρος της στην διατροφή και η έλλειψη ορισμένων βασικών θρεπτικών συστατικών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τριχόπτωσης.
Μια νέα έρευνα, δείχνει ότι τα ζαχαρούχα ποτά που καταναλώνουμε μπορεί να είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας απώλειας μαλλιών.
Ωστόσο, ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη D, ο σίδηρος και η πρωτεΐνη, μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της υγείας των μαλλιών.
Μια ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου διαπίστωσε ότι αυτό που τρώμε μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και τη δύναμη των μαλλιών και, φυσικά, την τριχόπτωση.
Η ανάλυση 17 μελετών δείχνει ότι τα ποτά με ζάχαρη και τα αλκοολούχα ποτά συσχετίστηκαν με υψηλότερο κίνδυνο τριχόπτωσης και πρόωρου αποχρωματισμού των μαλλιών. Τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν
Οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες βρήκαν μια συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων βιταμίνης D και της αλωπεκίας, υποδυκνείοντας ότι τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να είναι προστατευτικά έναντι αυτών των διαταραχών. Ο σίδηρος είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που έχει θετική του επίδραση στην υγεία των μαλλιών.
Αντίθετα, η ανεπάρκεια πρωτεΐνης βρέθηκε να επηρεάζει αρνητικά την υγεία των μαλλιών, μειώνοντας τη διάμετρο των βολβών της τρίχας και τη μελάγχρωση.
Οι μελέτες τονίζουν τη σημασία της επαρκής πρόσληψης πρωτεΐνης για την παραγωγή κερατίνης, τη βασική δομική πρωτεΐνη στα μαλλιά.
Σου αρέσει το organiclife.gr ; Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…
|