Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ανοιξη. Καιρός για βιολογικές φράουλες. Ιδιότητες και διατροφική αξία
 21-fraoules
 
Ανοιξη. Ωρα για βιολογικές φράουλες !!!
 
Οι φράουλες αποτελούν ένα εύγευστο φρούτο, το οποίο παράλληλα έχει μεγάλη διατροφική αξία.
 
Δυστυχώς όμως οι φράουλες, είναι από τα πιο επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα φρούτα, για αυτό καλό είναι να προτιμάμε τις βιολογικές.
 
Ιδιότητες της φράουλας.
Οι φράουλες μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα σε προβλήματα από ρευματισμούς και χολής. Δρουν κατά της αναιμίας, της υπέρτασης και της δυσκοιλιότητας, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο αρθρίτιδας, οστεοπόρωσης και καρδιαγγειακών προβλημάτων.
 

.............................................................
Δείτε ακόμα:

Dirty Dozen. Τα φρούτα και λαχανικά με τα περισσότερα και λιγότερα φυτοφάρμακα

.............................................................

 
Τονώνουν την επιδερμίδα και έχουν καθαρτική, αιμοστατική και διουρητική δράση, ενώ παράλληλα αποτοξινώνουν τον οργανισμό.
 
Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, ενώ μια κούπα από φράουλες, περιέχουν περισσότερη βιταμίνη Cαπό ότι ένα πορτοκάλι !!!
Το μέγεθος δε… μετράει.
 
organic-life

Επιλέξτε τις φράουλες στην εποχή τους ( Απρίλιο - Μάιο ) και προτιμήστε τις μικρές σε μέγεθος. Οι άγριες φράουλες του δάσους είναι μικροσκοπικές, ενώ σήμερα αυτές που φθάνουν στο τραπέζι μας, αποτελούν διασταύρωση με τις μεγάλες λευκές φράουλες που ευδοκιμούσαν στη Ν. Αμερική
 
Πως αποθηκεύονται οι φράουλες:
Οι φράουλες πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο σε πλαστικό σκεύος με τρυπημένο όμως το κάλυμμα, ώστε να περιορίζεται ο κρύος αέρας.
 
Ακόμα και εάν οι φράουλες που αγοράσατε είναι βιολογικές, θέλουν πολύ καλό πλύσιμο, επειδή η πορώδης τροχοειδής επιφάνεια, συγκρατεί τη σκόνη.
 
Εάν είναι συμβατικές, ένας λόγος παραπάνω, αφού για τον παραπάνω λόγω, εγκλωβίζουν στην επιφάνεια τους τα φυτοφάρμακα που έχουν ψεκαστεί.
 
 
 
 
Tips
Οι φράουλες δε διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προτιμήστε λοιπόν όσες έχουν ζωηρό κόκκινο χρώμα, με φρέσκα ζωντανά φύλλα, αλλά μην επιλέγετε τις πολύ ώριμες, εάν δεν τις καταναλώσετε την ίδια ημέρα.
 
Μην τις αποθηκεύετε στο ψυγείο πλυμένες, γιατι το νερό θα συμβάλλει να χαλάσουν γρήγορα. Προτιμήστε να τις πλύνετε την ώρα που θα καταναλωθούν.
 
Επιλέξτε τις μικρές φράουλες και μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες γιατι θα σας χαλάσουν.
 
Καλύτερα θα ήταν να μην τις καθαρίσετε από τα φύλλα πριν τις πλύνετε, γιατί έτσι από την τρύπα που δημιουργείται, εισχωρεί το νερό στο εσωτερικό τους και αλλοιώνει τη γεύση και το άρωμα τους.
 
Συνδυάζονται άριστα με… σοκολάτα ή σαντιγυ.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.