Γιατι δεν πρέπει να τυλίγετε το τυρί με μεμβράνη. Πώς να το συντηρήσετε |
![]() Ανήκετε και εσείς σε αυτούς που τυλίγουν το τυρί με μεμβράνη τροφίμων ή το αφήνετε με το χαρτί από το supermarketή το κατάστημα βιολογικών ; Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα πρέπει άμεσα να αναθεωρήσετε τη συνήθεια σας αυτή.
Η μεμβράνη έχει την τάση να «αιχμαλωτίζει» την υγρασία του τυριού, επιταχύνοντας την ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια του. Με λίγα λόγια, το τυρί με αυτόν τον τρόπο περιτυλίγματος, χαλάει πιο γρήγορα.
Τρόποι συντήρησης
Σύμφωνα με το newsbeast.gr, αυτό που προτείνουν οι ειδικοί, ως καλύτερο τρόπο συντήρησής του είναι να το τυλίξετε με κερωμένο χαρτί, το οποίο θα βρείτε στο εμπόριο και είναι ειδικά σχεδιασμένο για το τύλιγμα του τυριού. Το συγκεκριμένο χαρτί, δεν «αιχμαλωτίζει» τη υγρασία, άρα βοηθά το τυρί να διατηρηθεί περισσότερο.
Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής βασικά:
Τα κρεμώδη τυριά πρέπει να βρίσκονται κλεισμένα σε αεροστεγή δοχεία.
Τα υπόλοιπα τυριά μπορούν να μπουν σε τάπερ, κατά προτίμηση γυάλινα
Δε μπορείτε να βάλετε σε ένα τάπερ δύο διαφορετικά είδη τυριών.
Δεν πρέπει να αφήνετε τα τυριά με το περιτύλιγμα που χρησιμοποιούν στο σούπερ μάρκετ, που το αγοράσατε. Κι αυτό, διότι η ψύξη δεν διαπερνά εύκολα το χαρτί και υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν γρηγορότερα.
Το τριμμένο τυρί, αν έχετε αγοράσει μεγάλη ποσότητα, για να διατηρηθεί περισσότερο, το βάζετε στην κατάψυξη και το βγάζετε κάθε φορά, που θα το χρησιμοποιήσετε.
Εμείς, σε κάθε περίπτωση θα σας συστήναμε να προτιμάτε τα βιολογικά τυριά που είναι πιο υγιεινά.
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ; |