Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τι πρέπει να ξέρεις για το Δίκοκκο Σιτάρι.
04-dikoko
 
Το Δίκοκκο Σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που χρησιμοποιούταν ευρέως από τον ελληνικό πληθυσμό διότι του προσέφερε θρέψη και ευημερία.
 
Το Δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα πρώτα σιτηρά που καλλιεργήθηκαν και κατέχει επάξια μια θέση στο τραπέζι μας.
 
organic-life
 
Ας αναλύσουμε μερικά διατροφικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν:
- Περιέχει τεράστιες ποσότητες ανόργανων στοιχείων, όπως το μαγνήσιο που περιέχεται σε δεκαπλάσια ποσότητα έναντι του κοινού σιταριού και συμβάλει στη μείωση της κούρασης.

- Περιέχει φώσφορο και χαλκό, όπου στην πρώτη περίπτωση συμβάλει στην φυσιολογική κατάσταση και διατήρηση των οστών και στην δεύτερη βοηθά στην ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την μεταφορά σιδήρου στον οργανισμό.
 
  
- Μειώνει την χοληστερίνη, μέσω της υψηλής του περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες αλλά και αμινοξέων ευνοώντας ταυτοχρόνως την καλή κυκλοφορία του αίματος.

- Σύμφωνα με το diatrofi.gr, μας παρέχει σύνθετους υδατάνθρακες, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που βοηθούν στην βέλτιστη διαχείριση της γλυκόζης του αίματος από το σώμα.

- Είναι πλούσιο σε Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι σημαντικές μεταξύ άλλων για την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού μας συστήματος και πρωτεΐνες που φτάνουν στο 13-20%, εν αντιθέσει με το κοινό σιτάρι που έχει 11-12%
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση