Οι όροι συμμετοχής παραγωγών στις βιολογικές λαϊκές. |
Τετάρτη, 03 Ιούλιος 2019 13:10 |
![]() Οι όροι συμμετοχής παραγωγών στις βιολογικές λαϊκές.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπογράφηκε και ορίζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των βιολογικών λαϊκών, οι βιοκαλλιεργητές, δε μπορούν να μετέχουν σε όσες αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων επιθυμούν, αφού θέτονται αυστηρά όρια.
Ετσι λοιπόν, οι βιοκαλλιεργητές ή οι συνεταιρισμοί βιολογικών, μπορούν να μετέχουν κατ’ ανώτατο όριο σε εφτά (7) Αγορές Παραγωγών βιολογικών προϊόντων ανά εβδομάδα, μια αγορά ανά ημέρα, και να ανήκει το μέγιστο σε επτά (7) αυτοδιαχειριζόμενους φορείς.
Δείτε τους υπόλοιπους όρους συμμετοχής παραγωγών στις βιολογικές λαϊκές
Άρθρο 11
Όροι συμμετοχής παραγωγών και αγροτικών συνεταιρισμών στις Αγορές Παραγωγών βιολογικών προϊόντων αναπλήρωση δικαιούχων.
![]() 1. Οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, καθώς και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί που εμπορεύονται βιολογικά προϊόντα για λογαριασμό των παραγωγών μελών τους, προκειμένου να συμμετέχουν στις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων, υποχρεούνται να είναι εγγεγραμμένοι σε έναν ή περισσότερους λειτουργούντες αυτοδιαχειριζόμενους φορείς των αντίστοιχων αγορών, στις οποίες συμμετέχουν.
2. Οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων, καθώς και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί που εμπορεύονται βιολογικά προϊόντα για λογαριασμό των παραγωγών μελών τους, οι οποίοι τηρούν την υποχρέωση της ως άνω παραγράφου δύνανται να συμμετέχουν στις Αγορές Παραγωγών βιολογικών προϊόντων:
α) των Περιφερειακών Ενοτήτων, στις οποίες έχουν την έδρα της εκμετάλλευσής τους,
β) της Περιφέρειάς τους, καθώς και
γ) στις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
3. Έκαστος παραγωγός και αγροτικός συνεταιρισμός δύναται να συμμετέχει κατ’ ανώτατο όριο σε εφτά (7) Αγορές Παραγωγών βιολογικών προϊόντων ανά εβδομάδα, μια αγορά ανά ημέρα, και να ανήκει το μέγιστο σε επτά (7) αυτοδιαχειριζόμενους φορείς.
………………………………………………………………………
Δείτε ακόμα:
………………………………………………………………………
4. Ο παραγωγός που μετέχει στην Αγορά Παραγωγών βιολογικών προϊόντων μπορεί να υποβοηθάται από το/τη σύζυγο, τα τέκνα του, τους γονείς του ή και τρίτο πρόσωπο στην περίπτωση που και ο ίδιος είναι παρών, τηρουμένων των λοιπών ρυθμίσεων της εργατικής νομοθεσίας.
5. Ο παραγωγός που μετέχει στην Αγορά Παραγωγών βιολογικών προϊόντων μπορεί να αναπληρώνεται από το/τη σύζυγο, τα τέκνα του, τους γονείς του ή και τρίτο πρόσωπο, τηρουμένων των λοιπών ρυθμίσεων της εργατικής νομοθεσίας.
6. Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί που πωλούν τα προϊόντα τους στην Αγορά Παραγωγών βιολογικών προϊόντων, εκπροσωπούνται με απόφαση του διοικητικού τους συμβουλίου από μέλος τους, το οποίο είναι ίδιο σε κάθε αγορά, τα στοιχεία του οποίου περιλαμβάνονται στο κατατεθειμένο προς τη Δ.Ε. Μητρώο μελών του συνεταιρισμού. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και αναπληρωτής εκπρόσωπος του συνεταιρισμού για την περίπτωση κωλύματος.
Περισσότερα βιολογικά νέα
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ; |