Διαφήμιση
Διαφήμιση
Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι βιοκαλλιεργητές για τη νομιμοποίηση των αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων
Παρασκευή, 05 Ιούλιος 2019 11:30
05-sybaa 
Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι βιοκαλλιεργητές και κάνουν λόγο για νίκη και δικαίωση του αγώνα που κάνουν εδώ και περίπου 20 χρόνια, για τη νομιμοποίηση των αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων.
 
Μάλιστα, αφιερώνουν τη δικαίωση αυτή, στη μνήμη του εκλιπόντα βιοκαλλιεργητή και Προέδρου της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Δημήτρη Καραμπάση, ο οποίος είχε συμβάλει τα μέγιστα με τους αγώνες του στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων.
 

organic-life
 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής
Την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, μετά από αγώνα πολλών ετών, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2710/2-7-19, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που νομιμοποιεί τις Αγορές Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων.
 
Μετά από 20 και πλέον έτη λειτουργίας των αγορών, οι Βιοκαλλιεργητές βρήκαν ευήκοα ώτα. Ανθρώπους που άκουσαν και κατάλαβαν τις ανάγκες των παραγωγών και έδειξαν σεβασμό στους καταναλωτές. Χρειάστηκε δύο φορές τροποποίηση του άρθρου 56 του ν.4235/2014, διάταξης ανεφάρμοστης και «κουτσής», προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομοθετικό υπόβαθρο για την έκδοση της ΚΥΑ .
 
Η προσπάθεια ήταν πολύμοχθη και μακρόχρονη. Αλλεπάλληλες συναντήσεις, αλλεπάλληλες εισηγήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς παραγωγών από όλη την Ελλάδα.
 
Καταφέραμε και βρήκαμε λύσεις, καταφέραμε αυτό που πριν από 20 χρόνια φαινόταν αδύνατο: Νομοθετημένες Αυτοδιαχειριζόμενες Αγορές Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων που φέρνουν τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα από το χωράφι στα χέρια του καταναλωτή.
 
 
………………………………………………………………………
Δείτε ακόμα:
………………………………………………………………………
 
 
Σε απάντηση όλων όσων έβαλαν κατά της ελληνικής βιολογικής γεωργίας, σε απάντηση όλων όσων ήθελαν να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα σε βάρος των Ελλήνων αγροτών που ασχολούνται και στηρίζουν την βιολογική καλλιέργεια, αναγνωρίζεται επιτέλους νομική φωνή και υπόσταση στον άμεσα ενδιαφερόμενο, τον αγρότη και τον καταναλωτή.
 
Η ΚΥΑ, η οποία συνδιαμορφώθηκε από τους Βιοκαλλιεργητές σε στενή συνεργασία με την ηγεσία και το προσωπικό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση και λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενων Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων από πιστοποιημένους επαγγελματίες αγρότες, συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ελέγχους σε πολλά επίπεδα και κυρίως επί της πιστοποιημένης βιολογικότητας των προϊόντων, τόσο από τις υπηρεσίες όσο και από τους φορείς που θα οργανώνουν τις αγορές και αυστηρούς κανονισμούς λειτουργίας για την εξασφάλιση των καταναλωτών.
 
 
organic-life-botana
 
 
Τα εύσημα ανήκουν στις ενώσεις παραγωγών βιολογικών προϊόντων στον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής, Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, Ένωση Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Νομού Σερρών, Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Νομού Πέλλας, σε όλους όσους πίστεψαν και συνέβαλαν για την υλοποίηση της μεγάλης ιδέας.
 
Τα Σωματεία των Βιοκαλλιεργητών που οργανώνουν και λειτουργούν τις Αγορές Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι πέτυχαν σε εννέα μήνες αυτό που οι προηγούμενες ηγεσίες του ΥπΑΑ&Τ δεν κατάφεραν σε είκοσι και πλέον χρόνια λειτουργίας των Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων, το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον τέως Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Τσιρώνη για τις ενέργειες του, οι οποίες προετοίμασαν το έδαφος για την τελική διαμόρφωση της ΚΥΑ, την Προϊσταμένη του Τμήματος Βιολογικών Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης κα Τζαβάρα Ελένη, τους Έλληνες βουλευτές ανεξαρτήτως παράταξης που ενδιαφέρθηκαν για την υπόθεση, καθώς και όλους τους φίλους καταναλωτές που βοήθησαν όπως μπορούσαν από κάθε θέση, θεσμική ή μη.
 
Τέλος, αφιερώνουμε την νίκη αυτή στη μνήμη του εκλιπόντα συναδέλφου και Προέδρου της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Δημήτρη Καραμπάση, ο οποίος αγωνίστηκε αγόγγυστα, μαχητικά, με γνώση και πίστη στις ιδέες του για τη βιολογική γεωργία στην Ελλάδα, όσο λίγοι, για τη θεσμοθέτηση των Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων, και αν μας στεναχωρεί κάτι, είναι το ότι δεν είναι εδώ για να χαρούμε μαζί, τους καρπούς του κοινού αγώνα μας.
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα βιολογικά νέα
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.