Απόλαυσε τραγανό μπέικον σε λίγα μόλις λεπτά. Πως να το κάνεις πιο light |
![]() Το μπέικον αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα τρόφιμα παγκοσμίως. Το αγαπούν μικροί και μεγάλοι αφού έχει πλούσια γεύση και αποτελεί μια πολύ απολαυστική επιλογή για το πρωινό ή το brunch.
Οι περισσότεροι από εμάς το τηγανίζουν ή το ψήνουν στο grill για να ροδίσει και να γίνει όσο το δυνατόν πιο τραγανό.
Αν υπολογίσεις την ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείς στο τηγάνισμα θα συνειδητοποιήσεις πως αυτή η μέθοδος δεν είναι τελικά και τόσο υγιεινή. Ας μην σχολιάσουμε το καθάρισμα του τηγανιού, που καμία από εμάς δεν απολαμβάνει.
Αν λοιπόν θες να απολαμβάνεις το πιο τραγανό μπέικον σε λίγα μόλις λεπτά, σου έχουμε τη λύση και δεν είναι άλλη από τον φούρνο σου.
To ψητό μπέικον είναι πολύ πιο light και εξίσου απολαυστικό. Τα μόνα που χρειάζεσαι για να το φτιάξεις είναι μπέικον, ένα ταψί και αλουμινόχαρτο.
Πώς θα ψήσεις το μπέικον στον φούρνο
Η ιδανική θερμοκρασία ψησίματος είναι 200 βαθμοί γιατί αποκτά το μπέικον το επιθυμητό χρώμα χωρίς να καεί. Τα 12 λεπτά θεωρούνται ο μέσος χρόνος ψησίματος ωστόσο αυτό ποικίλλει ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
Τοποθέτησε το μπέικον στο ταψί σε μονή στρώση. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν οι φέτες και να γίνουν τραγανές. Μετέφερε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Καλή απόλαυση!
Αν περισσέψει ψητό μπέικον μπορείς να το τυλίξεις με λίγο χαρτί ψησίματος και να το βάλεις σε ένα ταπεράκι στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Για να το ζεστάνεις αρκούν λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μπορείς να το ψιλοκόψεις και να το προσθέσεις στα αγαπημένα σου γεύματα.
Σου αρέσει το organiclife.gr ; Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE …
|