Διαφήμιση
Πώς να ξανακάνουμε ζουμερό το ξεραμένο κέικ;
20-keik
 
Σίγουρα, θα έρθει και μια κακή μέρα, που το κέικ που το έχουμε χιλιοψήσει να μας βγει στεγνό. 
 
Τι θα κάνουμε τώρα; 
Βράζουμε λοιπόν ένα απλό σιρόπι με νερό, ζάχαρη ή μέλι και φλούδα από λεμόνι ή πορτοκάλι.
 
Στη συνέχεια τρυπάμε σε πολλά σημεία το ξερό κέικ με μια οδοντογλυφίδα, και με ένα πινέλο, απλώνουμε γενναιόδωρες στρώσεις , μέχρι να μουλιάσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.
 
Αν το κέικ μας είναι και ακόμη ζεστό, τότε θα είναι ακόμα καλύτερο και το αποτέλεσμα. Μετά, θα το αφήσουμε να κρυώσει πλήρως για 1-2 ώρες.
 
Το σιρόπι θα δέσει το κέικ και θα του χαρίσει πολύ καλύτερη υφή, και θα είναι ζουμερό και λαχταριστό.
 
Αν ταυτόχρονα, αφού κάνουμε που κάνουμε το σιρόπι, θέλουμε να ενισχύσουμε κι άλλο τη γεύση του κέικ, μπορούμε να πειραματιστούμε.
 
Σύμφωνα με το olivemagazine.gr, μια δημιουργική και νόστιμη ιδέα, είναι να φτιάξουμε το σιρόπι που ξέρουμε, αλλά να αντικαταστήσουμε το νερό με ένα διαφορετικό υγρό, όπως για παράδειγμα, με γάλα, «γάλα» καρύδας, μηλίτη, τσάι, καφέ, χυμό από λάιμ κλπ.
 
 
Η προσθήκες μπαχαρικών, εκχυλισμάτων, μυρωδικών και λικέρ, είναι πάντα καλοδεχούμενες, αφού προσδίδουν κι άλλα επίπεδα γεύσης στην αρχική μας συνταγή.
 
Κάποιες φορές, αυτές οι τόσο απλές λύσεις μας διαφεύγουν.
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.