Διαφήμιση
Καταπολεμήστε τα θαμπά μαλλιά και τις ημικρανίες με την ωμοφαγία
29-omofagia
 
Η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων ωμών τροφίμων, μη επεξεργασμένων, κάνει πιο λαμπερή την επιδερμίδα, πιο υγιή και γερά τα μαλλιά, ενώ μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και από τις ημικρανίες.

Ό λόγος που τα ωμά υπερτερούν των μαγειρεμένων είναι γιατί διατηρούν τα αντιοξειδωτικά τους. Όταν τα λαχανικά μαγειρεύονται, καταστρέφεται μεγάλο μέρος της αντιοξειδωτικής του αξίας, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

24-organic-life

Συγκεκριμένα, χάνεται περίπου το 97% των υδατοδιαλυτών βιταμινών (βιταμίνες B και C) και μέχρι το 40% των βιταμινών A, D, E και Κ. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αντιγήρανση και αν αποφασίσουμε να καταναλώσουμε τα λαχανικά μας ωμά, τότε εμπλουτίζουμε τον οργανισμό μας με τις βιταμίνες αυτές, αντί να τις χάνουμε.

Ακόμη ένας λόγος είναι ότι τα χωνεύουμε ευκολότερα καθώς το μαγείρεμα μεταβάλει την πρωτεΐνη των τροφών, οδηγώντας σε ανεπάρκεια κάποιων βασικών αμινοξέων και καθιστώντας δύσκολη τη χώνεψη. Επίσης έχουν καλύτερη ισορροπία συστατικών.

Οι ωμές τροφές έχουν την καλύτερη ισορροπία νερού, θρεπτικών ουσιών και ινών που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Με το βράσιμο ή το ψήσιμο, προκαλείται παραγωγή ελευθέρων ριζών και οξείδωση της τροφής, τις οποίες και καταναλώνουμε όταν τρώμε μαγειρεμένες τροφές.

Οι ειδικοί επισημάνουν ακόμη πως διατηρούν τα ένζυμά τους και τα ένζυμα είναι η κινητήριος δύναμή μας και είναι πολύ σημαντικά για τη μακροβιότητα μας. Όταν οποιαδήποτε τροφή ζεσταίνεται πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου καταστρέφει τα ένζυμα με αποτέλεσμα αυτός που την καταναλώνει να χάνει την ενέργειά του και η εγκεφαλική λειτουργία να επηρεάζεται αρνητικά.

Πιο συγκεκριμένα οι θετικές επιδράσεις που έχουμε στον οργανισμό μας, είναι οι εξής: Τόνωση του ανοσοποιητικού, η προστασία ενάντια σε παθήσεις και ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι ημικρανίες, η υψηλή χοληστερόλη, τα αρθριτικά και η κατάθλιψη ακόμα και την αναζωογόνηση των μαλλιών και ταυτόχρονα καθαρό και λαμπερό δέρμα.

Αυτή η διατροφή μας απαλλάσσει από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και μας παρέχει πιο γερά δόντια και νύχια. Τέλος έχουμε καλύτερη διάθεση, και περισσότερη ενέργεια.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.