Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μύθος ή αλήθεια πως ο καφές σε ξεμεθάει ;
23-kafes
 
Ο καφές, ως ένα ρόφημα το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον πλανήτη, έχει περάσει από το μικροσκόπιο των ειδικών τόσο για τις ευεργετικές, όσο και τις βλαπτικές του ιδιότητες.
 
Κατά καιρούς κυκλοφορούν πολλοί μύθοι και αλήθειες, με τον ποιο γνωστό ίσως από όλους, πως μετά από μέθη, ένας καφές είναι ικανός να μας συνεφέρει.
 
Με αφορμή την εκδήλωση με θέμα «Καφές - Αισθήσεις - Υγεία», μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βιολόγος κος Θεοφάνης Βαβίλης αποσαφηνίζει την παραπάνω αντίληψη.
 
24-organic-life
 
«Η καφεΐνη δεν ξεμεθάει ακριβώς το άτομο (παρά τις αναφορές από διάφορα γιατροσόφια περί μέθης και καφέ), αλλά καμουφλάρει μερικά από τα αποτελέσματα του αλκοόλ στο άτομο.
 
Δηλαδή η κατανάλωση καφεΐνης πρώτον μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση αλκοόλης σε ένα άτομο που μεθάει εύκολα (το ήπαρ όμως επιβαρύνεται εξίσου και μπορούν ευκολότερα να καταναλωθούν ποσότητες αλκοόλης που οδηγούν σε αλκοολική δηλητηρίαση).
 
Κατά δεύτερον μπορεί να νιώσει ικανότερο να χειριστεί βαρέα μηχανήματα, όπως π.χ. αυτοκίνητο, ενώ η κριτική του ικανότητα, όπως επίσης και τα αντανακλαστικά του, παραμένουν επηρεασμένα ασχέτως που το ίδιο άτομο δεν το αντιλαμβάνεται πλήρως»
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα νέα διατροφής

 

 

 

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.