Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τα αυγά στη σαλάτα αυξάνουν 7 φορές την απορρόφηση της βιταμίνης Ε
31-auga 
 
Να προσθέτουμε αυγά στις πολύχρωμες σαλάτες συστήνουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Purdueτων ΗΠΑ.
 
Εμείς θα σας συστήναμε να προτιμάτε τα βιολογικά αυγά και λαχανικά, τα οποία είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα, ορμόνες και χημικά σκευάσματα.
 
Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 16 υγιείς άνδρες, ηλικίας 20 έως 28 ετών, διαπιστώθηκε πως με την προσθήκη αυτή μπορούσε να αυξηθεί έως και κατά επτά φορές η απορρόφηση της βιταμίνης Ε.
 
«Η βιταμίνη Ε είναι ένα θρεπτικό συστατικό που πολύ άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν σε επαρκείς ποσότητες, χάνοντας έτσι τα αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη της», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γουέιν Κάμπελ, καθηγητής Επιστήμης της Διατροφής στο πανεπιστήμιο.
 
«Η προσθήκη αυγού στη σαλάτα είναι ένας εύκολος τρόπος για να αυξηθεί η θρεπτική αξία των πολύχρωμων λαχανικών».
 
Σύμφωνα με την επιθεώρηση The Journal of Nutrition, οι εθελοντές τους κατανάλωναν την ίδια ανάμικτη σαλάτα από ωμά λαχανικά, άλλοτε σκέτη και άλλοτε με ένα έως τρία αυγά, αφήνοντας να περάσει μία εβδομάδα μεταξύ κάθε δοκιμής.
 
Ανά μία ώρα και έως και 10 ώρες μετά την κατανάλωση κάθε σαλάτας, λάμβαναν από τους εθελοντές δείγματα αίματος για να μετρούν τις συγκεντρώσεις της βιταμίνης Ε (επιστημονικά λέγεται τοκοφερόλη).
 
«Διαπιστώσαμε ότι η απορρόφηση της βιταμίνης Ε ήταν τέσσερις έως επτά φορές υψηλότερη όταν προστέθηκαν τρία αυγά στη σαλάτα», δήλωσε ο ερευνητής Γιουνγκ Γιουν Κιμ, από το Τμήμα Επιστήμης της Διατροφής του Purdue.
 
Η βιταμίνη Ε είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη που υπάρχει σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα φυτικά έλαια (συμπεριλαμβάνεται το ελαιόλαδο), στους ξηρούς καρπούς και στα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, τα χόρτα, τα φύλλα από τα γογγύλια και τα παντζάρια κ.λπ.
 
Τα αυγά είναι πλούσια σε βασικό αμινοξέα, ακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ περιέχουν και μικρή ποσότητα βιταμίνης Ε.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.