Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σε ποιές περιπτώσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ελαιόλαδο
 
01-elaiolado
 
Το ελαιόλαδο και ειδικά το βιολογικό, είναι γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία. Υπάρχουν όμως κάποιες περιπτώσεις, που καλό θα είναι να το αποφεύγουμε.
 
Εδώ να επισημάνουμε πως αρκετά συμβατικά ελαιόλαδα αν και «λανσάρονται» ως… κλασικά ή με παρόμοιους εύηχους χαρακτηρισμούς, στην ουσία αποτελούν προϊόντα από εξευγενισμένα ελαιόλαδα και ελαιοπυρήνες.
 
Οπότε πολύ μεγάλη προσοχή, στις ετικέτες. Ετσι λοιπόν καλό είναι να προτιμάτε τα παρθένα ελαιόλαδα.
Σε ποιές περιπτώσεις όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο ;
 
Τηγάνισμα.
Οι γνώμες των διατροφολόγων διίστανται. Πολλοί το συστήνουν στο τηγάνισμα υποστηρίζοντας ότι το παρθένο ελαιόλαδο δεν θα απελευθερώσει βλαβερές τοξίνες. Από την άλλη, υποστηρίζεται ότι η αξία του ελαιόλαδου αλλοιώνεται κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.
 
Τα ω-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά καταστρέφονται όταν υπόκεινται μια διαδικασία όπως αυτή του τηγανίσματος. Αν πάλι θέλεις να το χρησιμοποιήσεις διατηρώντας τις ευεργετικές ουσίες του μπορείς να το προσθέσεις όσο το τηγάνισμα θα φτάνει στο τέλος του.
 
Γκριλ και για κάποιες άλλες μαγειρικές χρήσεις.
Μερικές συνταγές προτείνουν το μαρινάρισμα λαχανικών και κρέατος με ελαιόλαδο και μπαχαρικά λίγο πριν το γκριλ. Το ελαιόλαδο όταν πέσει στο γκριλ δημιουργεί φλόγες, κάτι που δεν είναι τόσο ωφέλιμο για την υγεία όπως υποστηρίζει Γάλλος chef: «Το φαγητό μοιάζει να έχει ψηθεί με… γκάζι». Επιπρόσθετα, το ελαιόλαδο μπορεί να είναι υγιεινό στη μαγερική, ωστόσο η έντονη μυρωδιά του μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της συνταγής.
 
Ομορφιά και δερματολογικά προβλήματα.
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται ως μαλακτικό μαλλιών, λάδι για το μασάζ, σε σαπούνια και σκραμπ. Ωστόσο δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι κατάλληλο για δέρματα που είναι επιρρεπή σε ακμή. Αυτό γιατί το ελαιόλαδο μπορεί να φράξει τους πόρους.
 
Προτιμήστε το βιολογικό ελαιόλαδο.
Σε κάθε περίπτωση, προτιμήστε το βιολογικό ελαιόλαδο, το οποίο είναι απαλλαγμένο από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.