Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιατί δεν πρέπει να πλένεις το κρέας. Δες τί μπορεί να πάθεις
 
06-kreas 
 
Είσαστε από αυτούς που πλένετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε και νομίζετε πως έτσι προστατεύετε την υγεία σας ; Ισως πρέπει να αναθεωρήσετε τη συνήθεια σας αυτή.
 
Είναι αλήθεια, πως πριν από 30-40 χρόνια, τα κρεοπωλεία δεν πληρούσαν τις σύγχρονες συνθήκες υγιεινής.
 
Κορμοί δέντρων ως πάγκοι κοπής, τα κρέατα εκτεθειμένα σε κάθε λογής μικρόβια, και γενικά όλη η γραμμή τροφοδοσίας του κρέατος από το σφαγείο μέχρι το κατάστημα λιανικής ήταν σχεδόν πρωτόγονη.
 
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δικαιολογημένα επικράτησε η άποψη ότι το κρέας (όπως και κάθε άλλο προϊόν προς κατανάλωση) έπρεπε να πλυθεί καλά πριν μαγειρευτεί. Άλλωστε ο οποιοσδήποτε κίνδυνος επιμόλυνσης ήταν μικρός σε σχέση με το όφελος που παρείχε το πλύσιμο.
 
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Οι προδιαγραφές μεταφοράς, συντήρησης και έκθεσης προς πώληση του κρέατος είναι τέτοιες, που σχεδόν μηδενίζουν τον κίνδυνο επιβάρυνσης της μικροβιολογικής του εικόνας.
 
Με τα σημερινά δεδομένα το πλύσιμο του κρέατος δεν προσφέρει τίποτα όσον αφορά την καταπολέμηση των μικροβίων γιατί αν αυτά έχουν επιβιώσει από τις συνθήκες συντήρησης, το νερό δεν είναι αρκετό για να τα απομακρύνει.
 
Ταυτόχρονα πλένοντας το κρέας με τρεχούμενο νερό, διατρέχουμε τον κίνδυνο, να διασπείρουμε τα όποια μικρόβια σε περιοχές που πριν δεν υπήρχαν.
 
Το πλύσιμο είναι απαραίτητο μόνο για την απομάκρυνση ξένων σωματιδίων που δεν θα έπρεπε να φτάσουν στο πιάτο μας όπως μικρά κοκαλάκια, τρίχες κλπ.
 
Από την άλλη πλευρά, οι σημερινές πρακτικές προετοιμασίας και μαγειρέματος εξασφαλίζουν στο μέγιστο την απομάκρυνση πάσης φύσεως μικροβίων από το κρέας που θα καταναλώσουμε.
 
Αν έχουμε μαγειρέψει σωστά το κομμάτι του κρέατος δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει κανένα μικρόβιο.
 
Αυτό που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να μας απασχολεί είναι η καθαριότητα του χώρου στον οποίο ετοιμάζουμε το κρέας, τα σκεύη, ο πάγκος εργασίας και τα χέρια μας.
 
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε στο να μην μείνει πουθενά στην κουζίνα μας κομμάτι, ή ίχνος από αίμα, από το κρέας που ετοιμάσαμε για να μαγειρέψουμε.
 
Εμείς θα σας προτείναμε να προτιμάτε το βιολογικό κρέας, το βιολογικό κοτόπουλο, οποίο είναι απαλαγμένο από ορμόνες και φάρμακα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.