Διαφήμιση
Κοιλιοκάκη. Το 15% του πληθυσμού έχει δυσανεξία στη γλουτένη. Δες τα συμπτώματα
 
11-glouteni-free

Η δυσανεξία στη γλουτένη, γνωστή και ως κοιλιοκάκη, είναι ένοχη για περισσότερες από 55 ασθένειες, που οφείλονται με την δυσκολία του οργανισμού να μεταβολίσει γλουτένη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το σιτάρι.
 
Υπολογίζεται ότι το 99% των ατόμων που έχει δυσανεξία, δεν το γνωρίζει καν.
 
Γεγονός που αποκτάει ειδική βαρύτητα, αφού υπολογίζεται πως το 15% του πληθυσμού πάσχει από κοιλιοκάκη !!!
 
Δεν αποτελεί αλλεργία
Η κοιλιοκάκη δεν αποτελεί αλλεργία. Μια αλλεργική αντίδραση εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος παράγει αντισώματα απέναντι σε μια φυσιολογικά αβλαβή ουσία από τα τρόφιμα ή το περιβάλλον, την οποία αντιμετωπίζει σαν να ήταν παθογόνος.
 
 24-organic-life
 
Στην κοιλιοκάκη, η γλουτένη στα τρόφιμα οδηγεί σε καταστροφή του βλεννογόνου του εντέρου, η  οποία με τη σειρά της εμποδίζει τη σωστή πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό.
 
Το αποτέλεσμα είναι ουσιαστικά χρόνιος υποσιτισμός με ανεπάρκεια θερμίδων και απαραίτητων θρεπτικών ουσιών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία.
 
Δες τα κυριώτερα συμπτώματα της κοιλικάκης, τα οποία πιθανόν να δείχνουν πως έχεις δυσανεξία στη γλουτένη και θα πρέπει να πας στο γιατρό για εξετάσεις.
 
Πεπτικά και εντερικά προβλήματα, όπως αέρια, φούσκωμα, διάρροια και ακόμη και απόφραξη που σας κάνει να πηγαίνετε πολύ αραιά στην τουαλέτα.

Τριχοειδής κεράτωση.
Εχει την μορφή δέρμα σαν κοτόπουλο, σαν πολλά μικρά εξογκώματα, στην πίσω πλευρά των μπράτσων σας. Αυτό τείνει να είναι αποτέλεσμα της έλλειψης σε ακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες του συμπλέγματος Α, ως αποτέλεσμα της επιβλαβούς δράσης της γλουτένης στο έντερο.

Αυξημένη κόπωση ή αίσθημα εξάντλησης μετά την κατανάλωση ενός γεύματος που περιέχει γλουτένη.

Αν έχετε διαγνωστεί με κάποια άλλη αυτοάνοση νόσο, όπως θυρεοειδίτιδα Hashimoto, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ελκώδης κολίτιδα, λύκος, ψωρίαση, σκληροδερμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας.

Νευρολογικά συμπτώματα, όπως λιποθυμίες ή ένα συναίσθημα απώλειας της ισορροπίας.

Ορμονική διαταραχή, όπως προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ανεξήγητη στειρότητα.

Ημικρανίες και πονοκέφαλοι.

Αν έχετε διαγνωστεί με χρόνια κόπωση ή ινομυαλγία.

Φλεγμονή, οίδημα ή πόνος στα δάχτυλα, τα γόνατα ή τους γοφούς.

Αυξημένο άγχος, συναισθηματικές μεταπτώσεις και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής.
 

gluten-freeΕνδειξη για προϊόντα χωρίς γλουτένη...
Στο εμπόριο κυκλοφορεί πληθώρα προϊόντων χωρίς γλουτένη, κατάλληλα για άσους πάσχουν από κοιλιοκάκη. Το λογότυπο που δηλώνει πως είναι απαλλαγμένα από γλουτένη, είναι το εικονιζόμενο ή κάποια παραλλαγή του.
 
 
 
Ενας τρόπος άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος, αποτελεί η διατροφή με βιολογικά προϊόντα χωρίς γλουτένη , που πλέον διαθέτουν σχεδόν όλα τα καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων.
 
 
 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα νέα διατροφής

 

 

 

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.