Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά την 25η Μαρτίου
22-bakaliaros
 
Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Πως όμως προέκυψε αυτό το έθιμο ;

Μέσα στη νηστεία της Σαρακοστής, η εκκλησία επιτρέπει δύο εξαιρέσεις κατά τις οποίες μπορούμε να φάμε ψάρι. Στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων.
 
organic-life
 
Οσοι ζούσαν σε παραθαλάσσιες περιοχές, είχαν πρόσβαση σε φρέσκο ψάρι. Ο υπόλοιπος όμως φτωχός λαός, δε μπορούσε να προμηθευτεί το ακριβό φρέσκο ψάρι, έτσι λοιπόν έβρισκε διέξοδο στον φτηνό παστό μπακαλιάρο, που μπορούσε να τον προμηθευτεί από παντού, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται για τη συντήρηση του ψυγείο.
 
O μπακαλιάρος, λοιπόν εκείνα τα χρόνια, ήταν ιδανικός, γιατί ήταν φθηνός και μπορούσε να διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα όταν γινόταν παστός.
 
Στην πορεία των χρόνων, στο menu προστέθηκε και η σκορδαλιά η οποία γευστικά θα λέγαμε πως ταιριάζει γάντι.
 
 
 
 
Ένα πρόβλημα όμως που γεννάται, αποτελεί η άσχημη αναπνοή από την κατανάλωση της σκορδαλιάς, ειδικά από μερακλήδες που την προτιμούν σπιτική με αρκετό σκόρδο.
 
Μασήστε φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού, ή λίγο ωμό ελληνικό καφέ, ώστε να αποβάλλετε την άσχημη μυρωδιά χωρίς να κινδυνεύετε από το έτερο ήμισυ να σας κλειδώσει έξω από το σπίτι… 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα νέα διατροφής

 

 

 

 

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.