Διαφήμιση
Απαγορεύονται οι ενδείξεις γάλα, τυρί, βούτυρο κλπ σε φυτικά προϊόντα
14-gala 
 
Απαγορεύονται οι ενδείξεις γάλα, τυρί, βούτυρο κλπ σε φυτικά προϊόντα
 
Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απαγορεύονται στα φυτικά προϊόντα οι ενδείξεις όπως «γάλα», «κρέμα γάλακτος», «βούτυρο», «τυρί» ή «γιαούρτι», τις οποίες το δίκαιο της Ε.Ε προβλέπει αποκλειστικά για προϊόντα ζωικής προέλευσης, ακόμα και εάν συνοδεύονται από περιγραφικές ενδείξεις.
 
Η απόφαση πάρθηκε με αφορμή τη γερμανική εταιρεία Tofu Town που παρασκευάζει και διανέμει χορτοφαγικά τρόφιμα.
Στην απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο αναφέρει ότι για τους σκοπούς της εμπορίας και της διαφήμισης, η κρίσιμη κανονιστική ρύθμιση, προβλέπει καταρχήν, την ονομασία «γάλα» αποκλειστικά για το γάλα ζωικής προέλευσης.
 
 
16-organic-life
 
 
 
Αν και υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, η κανονιστική αυτή ρύθμιση προβλέπει ονομασίες όπως «κρέμα γάλακτος», «σαντιγύ», «βούτυρο», «τυρί» και «γιαούρτι» αποκλειστικά για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
 
Το Δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ανωτέρω ονομασίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται νόμιμα για τον προσδιορισμό ενός αμιγώς φυτικού προϊόντος, εκτός και αν το προϊόν αυτό περιλαμβάνεται στον κατάλογο όπου απαριθμούνται οι εξαιρέσεις, κάτι που δεν συντρέχει ούτε για τη σόγια ούτε για το tofu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.