Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε τη δίαιτα του ποδοσφαιρικού αστέρα, Λιονέλ Μέσι
30-messi 
 
Όλοι όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο γνωρίζουν ότι το αστέρι της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, καταφέρνει να είναι πάντα σε φόρμα κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου, παρ’ όλο που η ομάδα του έμεινε εκτός του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ

Ωστόσο, στην εφηβεία ακόμα, διαγνώστηκε με σοβαρό ιατρικό πρόβλημα ανεπάρκειας της αυξητικής ορμόνης  στον οργανισμό του και προκειμένου να την αντιμετωπίσει, έπρεπε να κάνει μια ειδική θεραπεία η οποία κόστιζε πολύ ακριβά.

Όταν ο αγωνιστικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Ρέσακ, τον είδε να παίζει, διέκρινε αμέσως το ταλέντο του και πίστεψε ότι θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στους Καταλανούς. Γνωρίζοντας το πρόβλημα υγείας του νεαρού τότε Μέσι θεώρησεότι το κόστος της θεραπείας που απαιτούνταν ήταν μικρό, σε σύγκριση με την αξία ενός τέτοιου νέου παίκτη. Έτσι, αποφάσισε να το αναλάβει.
 
Σήμερα, ο Λιονέλ Μέσι είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως ο οποίος, με την αθλητικότητά του, εμπνέει εκατομμύρια μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.
 
Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό πίσω από την εκπληκτική φυσική κατάσταση του Μέσι;
Σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Μέσι ακολουθεί μια αυστηρή δίαιταη οποίατον βοηθά να διατηρεί την άψογη φυσική του κατάσταση και την εκρηκτικότητά του στο γήπεδο. Ο Ιταλός διατροφολόγος, Τζουλιάνο Πόζερ, είναι ο υπεύθυνος για τη δραστική αλλαγή της διατροφής του Μέσι από το 2014 και τα αποτελέσματά της αποτυπώνονται ξεκάθαρα στις εξαιρετικές του επιδόσεις.
 
organic-life
 
Παρακάτω θα δούμε τα συστατικά της διατροφής στην οποία οφείλεται η εξαιρετική φυσική κατάσταση ενός από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου καθώς και μερικές συμβουλές από τον διατροφολόγο του, Τζουλιάνο Πόζερ.

Νερό
Πρέπει να πίνετε πάντα άφθονο νερό! Αν χρειαστεί, μπορείτε να ζήσετε για μερικές ημέρες χωρίς φαγητό, αλλά χωρίς νερό, όχι. Επιπλέον, αν γυμνάζεστε, η αφυδάτωση μειώνει την απόδοσή σας. Φανταστείτε ότι μόνο μέσω της αναπνοής, χάνουμε κατά μέσο όρο, 250-350 χιλιοστόλιτρα νερού κάθε μέρα. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με έναν κανόνα που λίγο ως πολύ όλοι γνωρίζουμε, είναι υποχρεωτική η κατανάλωση οκτώ ποτηριών ή αλλιώς δύο λίτρων νερού την ημέρα.

Ελαιόλαδο
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ελιές και ο αθλητισμός πηγαίνουν χέρι-χέρι από την εποχή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Το ελαιόλαδο παρέχει ενέργεια, κάτι που είναι αναγκαίο για τους αθλητές. Αποτελείται κυρίως από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα με τη μορφή ελαϊκού οξέος, μερικά κορεσμένα λίπη και μερικά πολυακόρεστα λιπαρά όπως το λινολεϊκό οξύ.
 
Τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη μαζί με τους υδατάνθρακες είναι σημαντικά για όσους ασχολούνται με αθλήματα υψηλής έντασης, καθώς ενεργούν ως καύσιμο για τη δημιουργία ενέργειας και την ενίσχυση της απόδοσης. Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν γυμνάζονται, οι οποίοι δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από το 15% των θερμίδων του λίπους τους, οι αθλητές καταναλώνουν το 20% -30%.
 
balloon-tsantes
 
 

Δημητριακά ολικής άλεσης
Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι υπέροχα για κατανάλωση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά είναι πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνονται στο πρωινό.

Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες και ίνες είναι πολύ υψηλότερη από τα κανονικά δημητριακά. Αυτό κρατά την όρεξή σας ικανοποιημένη και τα ενεργειακά σας επίπεδα ψηλά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πολλοί αθλητές περιλαμβάνουν τα δημητριακά ολικής αλέσεως στη διατροφή τους επειδή τους παρέχουν την απαιτούμενη ποσότητα πρωτεϊνών και φυτικών ινών, μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας και βοηθούν στη διατήρηση ενός σωστού ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος).

Φρούτα και Λαχανικά
Όσοι αθλούνται, θα πρέπει να κατανοήσουν τη σημασία της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας φρούτων και λαχανικών που ενισχύουν την αντοχή, την απόδοση και περιέχουν μεγάλες ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών, όπως ο σίδηρος και το μαγνήσιο. Τα συστατικά αυτά, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, στην παραγωγή ενέργειας και στην αποκατάσταση των ιστών μετά την άσκηση.

Επίσης, ορισμένα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε βοηθούν στη διατήρηση της ακεραιότητας του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αντοχή των μυών.

Ζάχαρη / Κρέας
Ο Πόζερ δηλώνει ότι οι ξηροί καρποί είναι επίσης σημαντικοί, ωστόσο είναι καλύτερα να αποφεύγονται λόγω της περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα και συστήνει να αποφεύγουμε τη ζάχαρη. «Η ζάχαρη είναι ό,τι χειρότερο για τους μυς. Όσο πιο μακριά της μείνετε, τόσο το καλύτερο».

Τέλος, η υπερβολική κατανάλωση κρέατος πρέπει επίσης να αποφεύγεται, αφού είναι πιο δύσκολο να χωνευθεί από τον οργανισμό.

Ο Λιονέλ Μέσι, έχει προφανώς στη διάθεσή του έναν από τους καλύτερους διατροφολόγους στον χώρο του αθλητισμού και τα αποτελέσματα της διατροφής που ακολουθεί ο 30χρονος σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι εμφανή κάθε φορά που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.