Διαφήμιση
Διαφήμιση
Υγιεινές και μη τροφές που καταστρέφουν τα δόντια
05-dontia
 
Υπάρχουν τροφές που τις αποφεύγουμε συνειδητά προσπαθώντας να προστατεύσουμε τα δόντια μας, υπάρχουν όμως και πολλές άλλες που ίσως δεν περνά από το μυαλό μας πως μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα δόντια μας.
 
Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω τροφές και ίσως είστε λίγο πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά που θα τις καταναλώσετε.
 
Αναψυκτικά
Το αγαπημένο σας αναψυκτικό είναι ένας πραγματικός σαμποτέρ για το χαμόγελό σας! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αμερικανικής Ένωσης Ορθοδοντικών, John Buzzatto, τα περισσότερα αναψυκτικά περιέχουν ένα οξύ που αποδυναμώνει το σμάλτο των δοντιών.
 
Αν, ωστόσο, δεν μπορείτε να αντισταθείτε, προτιμήστε να πιείτε το αναψυκτικό σας με καλαμάκια προσπαθώντας να μην έρθει σε επαφή με τα δόντια.
 
organic-life
 
Μήλα
Τα μήλα και τα καρότα είναι συνήθεις ύποπτοι για τα σπασίματα και τις ζημιές στα δόντια και στα σφραγίσματα, όπως άλλωστε και τα περισσότερα σκληρά φρούτα και λαχανικά.
 
Αυτός, όμως, δεν είναι λόγος να τα αποκλείσετε από την διατροφή σας. Προτιμήστε να τα κόψετε σε μικρές μπουκίτσες για να είναι ευκολότερο να τα μασήσετε και να μην καταπονηθούν τα δόντια σας.
 
 
 
Κόκκινη σάλτσα
Το σμάλτο των δοντιών είναι ευαίσθητο στα σκούρα χρώματα- συμπεριλαμβανομένης και της κόκκινης σάλτσας για τα ζυμαρικά σας.
 
Οι πόροι του σμάλτου απορροφούν τον χρωματισμό της σάλτσας με αποτέλεσμα την δημιουργία λεκέδων στα δόντια σας. Επιπλέον, η οξύτητα της ντομάτας καταστρέφει προς στιγμήν τα δόντια σας, κάνοντας τα πορώδη.
 
Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τα δόντια σας την ώρα που απολαμβάνετε την μακαρονάδα σας, είναι να πίνετε πολύ νερό κατά την διάρκεια του γεύματος.
 
Λευκό κρασί
Αν και το κόκκινο κρασί προκαλεί αποχρωματισμό των δοντιών, το λευκό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Η οξύτητα του λευκού κρασιού κάνει τα δόντια πιο ευαίσθητα απέναντι στους λεκέδες.
 
Εμφιαλωμένο νερό
Ανήκετε σε αυτούς που θεωρούν το εμφιαλωμένο νερό προτιμότερο από αυτό της βρύσης; Σε ό,τι αφορά στα δόντια σας μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε γνώμη.
 
Το πρόβλημα προκύπτει επειδή κατά την διάρκεια της εμφιάλωσης το νερό γίνεται πιο όξινο, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα δόντια και να χρειάζονται σφραγίσματα.
 
Πατατάκια
Μπορεί η γεύση τους να είναι ανάλαφρη, αλλά το περιεχόμενό τους δεν είναι σε καμία περίπτωση.
 
Το ότι τα πατατάκια κολλάνε στα δόντια έχει σαν αποτέλεσμα να παράγονται βακτήρια που καταστρέφουν τα δόντια και εφόσον τα πατατάκια τα καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες το πρόβλημα αυτό μεγεθύνεται.
 
Λευκό Ψωμί
Ένας ακόμη λόγος να αποφεύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως στο λευκό ψωμί του τοστ, είναι η ζημιά που προκαλούν στα δόντια.
 
Το ψωμί έχει την τάση να κολλά στα δόντια και να τα καταστρέφει και επιπλέον, οι υδατάνθρακες όταν διαλύονται στο στόμα προκαλούν την έκκριση οξέος που καταστρέφει τα δόντια.
 

 

Περισσότερα νέα διατροφής

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.