Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μη φτύνετε τα κουκούτσια από το καρπούζι
04-koukoutsia
 
Τα κουκούτσια, το πιο ενοχλητικό ίσως χαρακτηριστικό του αγαπημένου μας καλοκαιρινού φρούτου, αποδεικνύονται πολύτιμο superfood. Κρίμα για τα τόσες χιλιάδες κουκούτσια που έχουμε πετάξει σε όλη μας τη ζωή!

Τα κουκούτσια του καρπουζιού όπως και εκείνα του πεπονιού και ο λιναρόσπορος είναι πλούσια σε πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά.
 
Αυτά είναι το σελήνιο, το κάλιο, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος τα οποία συνήθως δεν λαμβάνουμε σε επαρκείς ποσότητες από τη διατροφή μας.
 
organic-life
 
Σύμφωνα με το capital.gr, είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνης και καλών λιπαρών.
 
Έτσι, τα κουκούτσια του καρπουζιού είναι εξαιρετικά για την υγεία της καρδιάς, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και κρατούν υπό έλεγχο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
 
Πώς μπορείτε να τα φάτε
Όχι ωμά μαζί με το καρπούζι σας, αν και τα μαλακά λευκά κουκούτσια μπορείτε να τα φάτε μαζί με το φρούτο σας. Τα πιο σκληρά, σκούρα κουκούτσια, βγάλτε τα προσεκτικά και χειριστείτε τα όπως τον πασατέμπο.
 
 
Μπορείτε να τα αφήσετε να ξεραθούν στον ήλιο και μετά να τα ξεφλουδίσετε με τα δόντια σας ή μπορείτε να τα ψήσετε σε μέτριο φούρνο επάνω σε χαρτί για περίπου 15 λεπτά, κουνώντας τα μερικές φορές ενδιάμεσα για να ψηθούν ομοιόμορφα.
 
Στο εξωτερικό, όπου τα ψημένα κουκούτσια του καρπουζιού είναι η επόμενη τάση τα τρώνε πασπαλισμένα με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, με κανέλα και ζάχαρη ή με χυμό λάιμ και μπούκοβο για όσους τα αγαπάνε πιο πικάντικα.
 

 

Περισσότερα νέα διατροφής

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.