Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιατί να τρώμε μουσκεμένα τα αμύγδαλα;
23-amigdala
 
Όλοι έχουμε ακούσει πιθανώς οτι το να τρώμε αμύγδαλα μετά την εμβάπτισης τους σε νερό για μια νύχτα είναι καλό για την υγεία.
 
Η κατανάλωση αμυγδάλων συνήθως συνδέεται με την αύξηση της μνήμης. Το φαγητό με εμποτισμένο αμύγδαλα είναι πραγματικά μεγάλο όφελος για ολόκληρο το σώμα σας.
 
Γιατί θα πρέπει να τρώτε μουσκεμένα αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι γνωστά για τα τεράστια οφέλη για την υγεία και βοηθούν τη μνήμη σας.
  
Αλλά για να απορροφήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά, τα αμύγδαλα που τρώτε θα πρέπει να βυθιστούν σε νερό επί μία νύκτα.
 
Αυτό συμβαίνει επειδή το καφέ, τραχύ δέρμα τους περιέχει ένα συγκεκριμένο αναστολέα του ενζύμου που έχει ως στόχο να προστατεύσει το σπόρο μέχρι να έχει τις ιδανικές συνθήκες για τη βλάστηση.
 
Το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει αυτό το ένζυμο, η πέψη των αμυγδάλων γίνεται δύσκολη, και το σώμα σας δθσκολεύεται να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του.
 
Πέρα από αυτό, το μούσκεμα στα αμύγδαλα μαλακώνει επίσης το σπόρο, γεγονός που καθιστά εύκολο να το μασάτε και ως εκ τούτου να το χωνέψετε.
 
organic-life
 
Παρακάτω διαβάστε για τα οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση εμποτισμένων σε νερό αμύγδαλων:
 
Βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη του σώματος ενός αγέννητου παιδιού
Είναι μια μεγάλη πηγή φολικού οξέος – απαραίτητη βιταμίνη για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου και στο νευρικό σύστημα.
 
Επιπλέον, όταν τα αμύγδαλα είναι εμποτισμένα χωνεύονται ευκολότερα, βοηθώντας ήδη το πεπτικό σύστημα της εγκύου να απορροφήσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του.
 
Διατηρεί την πέψη σας υπό έλεγχο
Βοηθά σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση του πεπτικού συστηματος. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση εμποτισμένων σε νερό  αμυγδάλων βοήθησε να αδειάσει το στομάχι πιο γρήγορα και επίσης να γίνει ευκολότερη πέψη των πρωτεϊνών.
 
Πέρα από αυτό, το γεγονός ότι τα αμύγδαλα εμποτισμένα απενεργοποιούν την ένωση του ενζύμου αναστολής  και εκκινούν την απελευθέρωση μιας ουσιώδους λιπάσης, που βοηθά στη σωστή κατανομή του λίπους. Ως εκ τούτου βελτιώνοντας την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.
 
    
Ελέγχουν την υψηλή αρτηριακή πίεση
Οι ξηροί καρποί είναι καλό για την αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Free Radical Research, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αμυγδάλων βοήθησε στην αύξηση της ποσότητας της άλφα τοκοφερόλης στο αίμα μια ένωση που είναι το κλειδί για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης.
 
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση αμυγδάλων σε τακτική βάση μειωθεί σημαντικά η αρτηριακή πίεση ενός ατόμου και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική σε άνδρες ηλικίας μεταξύ 30 και 70.
 
Διατηρεί την καρδιά σας υγιή
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition, τα αμύγδαλα έχουν πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και εμποδίζουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης.
 
Αυτή η ιδιότητα βοηθά στην προστασία της καρδιάς και ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα από βλάβες και τις αρνητικές συνέπειες του οξειδωτικού στρες.
 
Εάν πάσχετε από οποιαδήποτε μορφή των καρδιακών παθήσεων, δοκιμάστε να συμπεριλάβετε αμύγδαλα στη διατροφή σας για να παραμείνετε υγιείς. Προτιμήστε τα βιολογικά.
 
Διατηρεί έναν έλεγχο για τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης
 Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας παράγοντας που ευθήνεται για μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και μπλοκαρίσματων στις αρτηρίες της καρδιάς.
 
Εδώ είναι όπου τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν. Στα αμύγδαλα οφείλεται η μεγάλη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης  βοηθούν στην αύξηση του ποσού της «καλής» χοληστερόλης στο σώμα.
 
Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος
Φάτε εμποτισμένα αμύγδαλα τακτικά για να σας βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας της απώλειας βάρους.
 
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity, σχετικά με τα μεταβολικά νοσήματα, αναφέρθηκε οτι προσθέτοντας τα αμύγδαλα στη διατροφή ήταν εξαιρετικά επωφελής για την απώλεια βάρους.
 
Όχι μόνο θα βοηθησαν στη βελτίωση της πέψης, αλλά κτύπησαν και τα συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου που είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην παχυσαρκία.

 

 

Περισσότερα νέα διατροφής

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.