Διαφήμιση
Διαφήμιση
Όταν τα μαλλιά ασπρίζουν νωρίς φταίει και η διατροφή
07-aspra-mallia
 
Μπορεί στους άνδρες τα γκρίζα μαλλιά στους κροτάφους να είναι σημάδι αρρενωπότητας αλλά όταν συμβαίνει στις γυναίκες τότε η ψυχολογία τους πέφτει.
 
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες τα μαλλιά να ξεκινούν να γκριζάρουν και να ασπρίζουν πριν καν κλείσουν τα πρώτα «άντα». Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται για τα γκρίζα μαλλιά είναι μεταξύ άλλων η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το έντονο άγχος αλλά και τα κακά γονίδια που κληρονομούμε από τους γονείς.
 
organic-life
 
Ειδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια διατροφή φτωχή σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία αυξάνει την πιθανότητα να ασπρίσουν τα μαλλιά.
 
Βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και ασβέστιο οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την μελανίνη, την ουσία που χρειάζονται τα μαλλιά να διατηρήσουν το χρώμα τους.
 
Στην αντίθετη περίπτωση όταν δηλαδή η παραγωγή της μελανίνης μειώνεται τότε τα μαλλιά χάνουν το χρώμα τους.
 
Η κακή συνήθεια του καπνίσματος δεν βλάπτει μόνο συνολικά την υγεία αλλά και το χρώμα των μαλλιών.
 
    
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις οποίες οι καπνιστές έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες τα μαλλιά τους να ασπρίσουν.
 
Στο μεταξύ άλλες έρευνες που δραματοποιήθηκαν απέδειξαν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση.
 
Το δέρμα είναι επιρρεπές σε βλάβες, εξαιτίας των επιζήμιων ελευθέρων ριζών που εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης. Αλλά και τα γονίδια που κληρονομούμε ευθύνονται γαι το γκριζάρισμα των μαλλιών.

 

 

Περισσότερα νέα διατροφής

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.