Διαφήμιση
«Όχι» στο αλάτι, «ναι» στο πιπέρι
07-alati
 
Συνήθως τα βρίσκουμε μαζί, το ένα δίπλα στο άλλο, η διατροφική τους αξία, όμως, διαφέρει, με το πιπέρι να πρέπει να μπει και το αλάτι μάλλον να βγει σε ένα βαθμό από τη διατροφή μας.
 
Οι επιπτώσεις του αλατιού στην υγεία δεν είναι άγνωστες, με την υπέρταση και την κατακράτηση υγρών να πρωταγωνιστούν ανάμεσα στους υπερβολικούς λάτρεις του.
 
organic-life
 
Οι ειδικοί εκτιμούν πως η καθημερινή ικανοποιητική ποσότητα αλατιού για έναν οργανισμό ισούται με 3/4 κουτ. του γλυκού.
 
Ξέρουμε, όμως, πως το αλάτι «κρύβεται» παντού, ειδικά όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένες τροφές όπως λουκάνικα, ζαμπόν, τυρί, κράκερ κ.ο.κ.
 
Σύμφωνα με το clickatlife.gr, για να το περιορίσετε, θα χρειαστεί να περιορίσετε το επεξεργασμένο κρέας, τα παπατάκια, τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς.
 
Αλλά και τροφές που δεν πιστεύατε ως τώρα ότι αυξάνουν την πρόσληψη νατρίου από τον οργανισμό, όπως δημητριακά, ψωμί με βούτυρο, γαλακτοκομικά κ.ο.κ.
 
balloon-tsantes.jpg
 
Το ότι, όμως, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατανάλωση αλατιού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε το ίδιο και με το πιπέρι, που βρίσκεται πάντα ακριβώς δίπλα του.
 
Σύμφωνα με έρευνες, προσθέτοντας μαύρο πιπέρι στο φαγητό, δεν το κάνετε μόνο πιο πικάντικο, αλλά θέτετε σε δράση τα οξέα του στομάχου και χωνεύετε καλύτερα.
 
Πολλοί ειδικοί αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο φλοιός των μαύρων κόκκων πιπεριού εξολοθρεύει τα κύτταρα λίπους. Στο επόμενό σας γεύμα, λοιπόν, βγάλτε αλάτι και βάλτε πιπέρι!
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.