Διαφήμιση
Γιατι πρέπει να πίνεις νερό από χάλκινα σκεύη. 9+1 λόγοι υγείας και ομορφιάς
02-xalkino-boukali
 
9 + 1 λόγοι υγείας και ομορφιάς για να πίνεις νερό από χάλκινα σκεύη. Πως τα χάλκινα σκεύη συμβάλλουν στη θωράκιση της υγείας.
 
Δυναμικά επανέρχονται στη ζωή μας τα χάλκινα σκεύη, τα οποία ολοένα και συχνότερα πλέον συναντώνται στα ράφια των καταστημάτων και στην καθημερινότητα μας.
 
Τι πιο όμορφο, να αναβιώνει η παράδοση, ειδικά μάλιστα όταν έχει αποδειχτεί πως παράλληλα συμβάλει και στη θωράκιση της υγείας.
 
Η χρήση σκευών που είναι κατασκευασμένα από χαλκό, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για τον άνθρωπο, καθώς ο χαλκός βοηθά στην εξουδετέρωση των τοξινών και μπορεί να καταστρέψει αποτελεσματικά βακτήρια που βρίσκονται στο περιβάλλον.
 
 
organic-life
 
 
Ο χαλκός επίσης, έχει μια πολύ σημαντική ιδιότητα: Βοηθά τον οργανισμό να ρυθμίσει την ανάπτυξη του και τα ένζυμα, αλλά και να ενδυναμώσει τους συνδετικούς ιστούς, διευκολύνοντας την απορρόφηση του σιδήρου.
 
Τα ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία εάν πίνεις νερό από χάλκινα σκεύη:
Η κατανάλωση νερού, από χάλκινα σκεύη, έχει ευεργετικές ιδιότητες και στη βελτίωση της γενικότερης υγείας του ανθρώπινου οργανισμού
 
Αδυνάτισμα / καύση λίπους…
Ο χαλκός επιδρά θετικά στο πεπτικό σύστημα και βοηθά τον οργανισμό να διασπάσει τα λίπη πιο αποτελεσματικά.
 
Όμορφο δέρμα…
Ο χαλκός αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η αντιοξειδωτική του δύναμη βοηθά το πρόσωπο να λάμπει, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. Χαρίζει στο δέρμα, ελαστικότητα και λάμψη, διεγείροντας την ανανέωση των κυττάρων.

Επούλωση τραυμάτων και μολύνσεων
Ο χαλκός έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντιιικές ιδιότητες, οπότε δρα θεραπευτικά στις εκδορές και συμβάλλει στην ταχεία επούλωση των ερεθισμών.
 
Ο χαλκός όχι μόνο ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων, αλλά επιταχύνει τη διαδικασία που χαρίζει ευεξία στο σώμα.
 
Χαλκός και θυρεοειδής…
Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από ασθένειες του θυρεοειδούς έχουν έλλειψη χαλκού. Η ανεπάρκεια σε χαλκό μπορεί να επιδράσει στα επίπεδα των  θυρορμονών και να απορυθμίσει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Η κατανάλωση νερού που έχει αποθηκευθεί σε χάλκινα σκεύη, βοηθά με τον έλεγχο των επιπέδων αυτών των ορμονών.

Χαλκός και ελεύθερες ρίζες…
Λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του χαλκού, τα χάλκινα σκεύη βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων  ριζών.
 
Κατά της αναιμίας…
Τα άτομα που πάσχουν από αναιμία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σιδήρου στον οργανισμό τους.

Ο χαλκός είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στον αγώνα κατά της αναιμίας, διότι βοηθά το σώμα να απορροφήσει τον σίδηρο και να τον διοχετεύσει μέσα στο κυκλοφορικό σύστημα, ενώ παράλληλα βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από το πεπτικό σύστημα και διεγείρει την απελευθέρωση σιδήρου στο ήπαρ.
 
Ομαλή πέψη…
Ο χαλκός είναι γνωστός για την ιδιότητά του να απορροφάται από το πεπτικό σύστημα. Όσο κυκλοφορεί στο πεπτικό, ρυθμίζει τους ακούσιους μύες του εντέρου και διασφαλίζει την ομαλή πέψη. Ο έλεγχος των μυών σημαίνει λιγότερα ενοχλητικά φουσκώματα και λιγότερες ενοχλήσεις από οξέα.
 
Επιπλέον, καθώς ο χαλκός οδηγείται στα έντερα, καταπολεμά επίσης τα βλαβερά βακτήρια, μειώνοντας πολλά από τα συμπτώματα των λοιμώξεων και άλλων ενοχλήσεων.
 
Ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς
Ο χαλκός είναι ζωτικός για την υγεία της καρδιάς. Είναι γνωστό ότι ο χαλκός διατηρεί τις αρτηρίες καθαρές, επιτρέποντας στην καρδιά να  λειτουργεί ελεύθερα. Σύμφωνα με μελέτες το μέταλλο αυτό βοηθά στην ρύθμιση της πίεσης και των καρδιακών παλμών.
 
Επίσης, διατηρεί τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων υπό έλεγχο, ενώ ενισχύει την ορθή διαστολή των αιμοφόρων αγγείων.
 
Ισχυρό μυαλό…
Ο χαλκός βοηθά στη δημιουργία φωσφολιπιδίων που ρυθμίζουν το στρώμα μυελίνης. Αυτό το συγκεκριμένο λιπίδιο βοηθά να σταθούμε καλύτερα στα πόδια μας και προλαμβάνει επιληπτικές κρίσεις.
 
beauty-life-xalkina-coper

Αρθρίτιδα…
Ο χαλκός μπορεί να είναι μια μεγάλη ανακούφιση για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα, ή ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Ο χαλκός έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην ενίσχυση των οστών και του ανοσοποιητικού συστήματος. Η έξτρα ενίσχυση που χαρίζει ο χαλκός συντελεί στη συνεργασία μεταξύ οστών και ανοσοποιητικού συστήματος, οπότε μειώνονται και τα συμπτώματα του πόνου.
 
Αyurveda και χάλκινα σκεύη...
Σύμφωνα με την Ayurveda, το να πίνεις νερό με εμπλουτισμένο χαλκό πρωί-πρωί με άδειο στομάχι βοηθά στην εξισορρόπηση και των τριών doshas - Kapha, Vata and Pitta. Σύμφωνα με την ayurveda, αυτό εξασφαλίζει επίσης την καλή λειτουργία διαφορετικών οργάνων και αρκετών μεταβολικών διαδικασιών.
 
Tips.
Εάν διατηρήσετε το νερό σε ένα χάλκινο δοχείο, κατά προτίμηση μια νύχτα ή τουλάχιστον για τέσσερις ώρες, το νερό αποκτά μια συγκεκριμένη ποιότητα από τον χαλκό που είναι πολύ καλή για το συκώτι σας και ειδικότερα για την υγεία και την ενέργειά σας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ινδός δάσκαλος γιόγκι Sadhguru
 
Προφυλάξεις
Τα χάλκινα σκεύη δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για φύλαξη άλλων υγρών και τροφίμων, ούτε στη μαγειρική χωρίς να έχουν γανωθεί πρώτα, γιατί υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης καθώς τα οξέα των φαγητών αντιδρούν με τον χαλκό.
 
Συμβουλές Φροντίδας για Χάλκινα Είδη
Πριν χρησιμοποιήσετε πρώτη φορά τα χάλκινα είδη πρέπει να τα πλύνετε με υγρό πιάτων και νερό. Στην συνέχεια πρέπει να τα στεγνώσετε καλά με ένα μαλακό πανί.

Για να επαναφέρετε την αρχική γυαλάδα στα χάλκινα είδη χρησιμοποιήστε την παραδοσιακή λύση και βρέξτε ένα μαλακό πανί σε ξίδι και αλάτι ή λεμόνι και τρίψτε το χάλκινο σκεύος.
 
Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράστε ένα ειδικό διάλυμα για χάλκινα είδη.
 
Το ήξερες πως…
Τα κόκκινα σκεύη είναι χάλκινα (ή αλλιώς λέγονται μπακιρένια) ενώ τα κίτρινα είναι ορειχάλκινα ( ή αλλιώς λέγονται μπρούτζινα )
 
Μπακίρια αποκαλούσαν οι πρόσφυγες της Σμύρνης τα χάλκινα
 
 
Βρήκαμε χάλκινα μπουκάλια και ποτήρια από τη Beauty Life στο organicland.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.