Διαφήμιση
Η μεγάλη απάτη. Πουλάνε για φαγκρί ιαπωνική τσιπούρα ιχθυοτροφείου με χρωστικές !!!
07-fagri 
 
Η μεγάλη απάτη. Πουλάνε ως φαγκρί ιαπωνική τσιπούρα ιχθυοτροφείου με χρωστικές !!!
 
Είναι πραγματικά απίστευτη, η μεγάλη απάτη, που διαδραματίζεται σχεδόν από όλα τα ιχθυοπωλεία της χώρας, όταν ασυνείδητοι επαγγελματίες εξαπατούν τους καταναλωτές, πουλώντας φύκια, για… μεταξωτές κορδέλες !!!
 
Συγκεκριμένα, οι ιχθυοπώλες και εστιάτορες, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια του καταναλωτή και την παντελή απουσία των ελεγκτικών υπηρεσιών, διαθέτουν στην αγορά, το ξενικό είδος read seabream - ιαπωνική τσιπούρα - ιχθυοτροφείου και τη βαφτίζουν φαγκρί ή ακόμα και συναγρίδα.
 
 
organic-life
 
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ιχθυολόγος κος Στελακάτος, στο ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας, έχουν χορηγηθεί χρωστικές, ώστε να πάρει αυτό το ερυθρό χρώμα και να παρομοιάζει με το δικό μας φαγκρί ή συναγρίδα !!!
 
Μάλιστα, η απάτη δεν σταματάει εδώ, αφού αρκετοί πωλητές σε ιχθυοπωλεία και λαϊκές, εντέχνως αποκρύπτουν πως πρόκειται για ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας, πουλώντας πραγματικά τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες !!!
 
Ο κος Στελακάτος, ο οποίος κατήγγειλε την καρκινογόνο μόλυνση από ιχθυοτροφεία, μηνύθηκε από ιχθυοκαλλιέργειες και του ζητούσαν  1.073.420,00 € αποζημίωση. Υστερα από δικαστικό αγώνα χρόνων, ο ιχθυολόγος αθωώθηκε και συνεχίζει να αποκαλύπτει τις απάτες των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας.
 
.............................................................
Δείτε ακόμα:
 
Γράφει σχετικά ο κος Στελακάτος :
Νομίζετε ότι τρώτε φαγκρί αλλά τρώτε ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ 25 χρόνια. Μετά από 25 χρόνια σιωπής και απάτης τα μυστικά βγαίνουν στη φόρα.
Πουλάνε το ψάρι ειρηνικού read seabream ιχθυοκαλλιέργειας με τόνους αντιβιοτικά στην καλλιέργεια του και ασταξανθινες και χρωστικές στην τροφή του για να κοκκινίζει για ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΕΛΑΓΙΣΙΑ.
 
 
balloon-tsantes
 
 
Διαφορές φαγκριού και ιαπωνικής τσιπούρας
Πως μπορεί ο καταναλωτής να γνωρίζει όταν αγοράζει ψάρι, πως τρώει πραγματικό φαγκρί και συναγρίδα πελαγίσια ή ψάρι ιχθυοτροφείου επιμολυσμένο από αντιβιοτικά, φορμόλη και χρωστικές ;    
 
Ο Organic Life σας παρουσιάζει τις διαφορές, γιατι καταναλωτής ενημερωμένος, ποτέ… εξαπατημένος !!!
 
Το φαγκρί
07-fagri-psari
Φαγκρί. Χαρακτηριστικές οι δυο λευκές άκρες στην ουρά

Το φαγκρί έχει ροζ – κόκκινη απόχρωση, ενώ ξεχωρίζει από το συγγενικό τσαούσι ή λυθρίνι, από τις δυο λευκές άκρες που έχει στην ουρά.
 

Η ιαπωνική τσιπούρα ιχθυοτροφείου
07-iaponiki-tsipoura
Ψευτοφαγκρί ιχθυοτροφείου. Χαρακτηριστική η ξεφτισμένη ουρά

Η ιαπωνική τσιπούρα ιχθυοτροφείου είναι λίγο πιο παχιά, αφού δεν κολυμπάει και από την ουρά απουσιάζουν οι δυο λευκές άκρες, ενω και η διαφορά στο χρώμα είναι εμφανής.
 
Χαρακτηριστική διαφορά επίσης, υπάρχει και στην ουρά. Στην ιαπωνική τσιπούρα, η ουρά φαίνεται σα να έχει ξεφτίσει και δεν έχει το σχήμα του γυμνασμένου άκρου που έχει το πελαγίσιο φαγκρί, αφού στην ουσία δενκολυμπάει, απλά επιπλέει και τρώει...
 
Το τσαούσι
07-tsaousi-diafores
Τσαούσι. Απουσιάζουν οι λευκές άκρες στην ουρά, ενω αρκετά ψάρια του είδους έχουν πιο μακριά ραχιαια πτερύγια

Το τσαούσι φέρνει πολύ στο φαγκρί και ακόμα και αρκετοί έμπειροι ερασιτέχνες ψαράδες το μπερδεύουν.
 
Το τσαούσι δεν έχει τις χαρακτηριστικές λευκές άκρες στην ουρά, αλλά μια μαύρη και μια λευκή γραμμή. Αρκετά τσαούσια μάλιστα, φέρουν στη ράχη και ένα με δυο μεγάλα πτερύγια, που είναι χαρακτηριστικά μακριά.
 
Η συναγρίδα.
07-sinagrida
Συναγρίδα. Χαρακτηριστική η διαφορά στα χρώματα

Η συναγρίδα δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω ήδη. Φέρνει λίγο στο σχήμα, αλλά τα χρώματα όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτο είναι εντελώς διαφορετικά, αφου δεν έχει την κόκκινη απόχρωση. Οταν είναι φρέσκη, έχει ένα κίτρινο χρώμα κάτω από τα μάγουλα

Αποκαλείται και βασίλισσα της θάλασσας, αφού όταν είναι ζωντανή, έχει εκπληκτικά χρώματα και το δέρμα λαμπυρίζει σαν στέμμα.
 
Ψάρι και σωστή τιμή...
Την επόμενη φορά λοιπόν, όταν θα πάτε να αγοράσετε ψάρια, προσέξτε τι πραγματικά σας πουλάνε και το βασικό και σε ποια τιμή. Ένα ψάρι ιχθυοτροφείου, πωλείται προς 10 - 12 ευρώ το κιλό συνήθως, ενώ το πελαγίσιο φαγγρί, προς 28 - 35 ευρώ / κιλό.
 
Οι επιτήδειοι όμως, πουλάνε σε τιμή πελαγίσιου φαγγριού, το ξενικό είδος ιχθυοκαλλιέργειας με τις ορμόνες, τα αντιβιοτικά, τη φορμόλη και τις χρωστικές, εξαπατώντας τον καταναλωτή.
 
Παναγιώτης Μερεντίτης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2020 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.