Διαφήμιση
Λιγότερο κρέας, περισσότερη ζωή
07-kreas
 
Έρευνα που έγινε σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους μας προτρέπει να βάλουμε τα λαχανικά στη ζωή μας και να λιγοστέψουμε το κρέας.

Η έρευνα έγινε από γιατρούς της Mayo Clinic και βρήκε ότι η καθημερινή κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος αυξάνει τη θνησιμότητα.
 
Οι συγγραφείς ανέλυσαν 6 μελέτες που εκτιμούσαν τα αποτελέσματα των κρεατοφαγικών και των χορτοφαγικών διαιτητικών συνηθειών στα ποσοστά θνησιμότητας.
 
organic-life
 
Στόχος τους ήταν να δώσουν στους γιατρούς συγκεκριμένες κατευθυντήριες σχετικά με το αν θα πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να μην τρώνε κρέας.

Αυτό που προέκυψε είναι ότι οι γιατροί θα πρέπει να λένε στους ασθενείς να τρώνε περισσότερα λαχανικά και λιγότερο κρέας και να προτιμούν τη χορτοφαγική διατροφή.
 
Αφού ανέλυσαν τις υπάρχουσες έρευνες σε σύνολο 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων διαπίστωσαν ότι η θνησιμότητα από κάθε αίτιο είναι υψηλότερη για εκείνους με την υψηλότερη κατανάλωση κρέατος, ιδιαίτερα επεξεργασμένου.
 
balloon-tsantes
  
Αντιθέτως ο κίνδυνος μειώνεται τουλάχιστον στο μισό για εκείνους με την μικρότερη κατανάλωση κρέατος, ενώ στους χορτοφάγους (για περισσότερο από 17 χρόνια) παρατηρείται αύξηση του προσδόκιμου ζωής κατά 3,6 χρόνια.
 
Τα ευρήματα των ερευνητών αποδεικνύουν ότι η τροφή μπορεί να μας θεραπεύσει ή αντίθετα να μας κάνει κακό.
 
Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι ακόμα και η μικρή αύξηση στην κατανάλωση κρέατος ή παραγώγων του οδηγεί σε μεγαλύτερη θνησιμότητα από οποιαδήποτε αιτία (όχι μόνο από καρδιαγγειακά προβλήματα).
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.