Διαφήμιση
Ποιές είναι οι απαγορευτικές τροφές για ένα μωρό;
08-moro
 
Είναι κάποιες τροφές που ενώ για εμάς τους μεγάλους είναι όχι απλώς ανώδυνες αλλά και απαραίτητες, για τα μωρά είναι εντελώς απαγορευτικές. Τουλάχιστον πριν κλείσουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

Αλάτι
Το αλάτι που υπάρχει ήδη στο μητρικό γάλα ή φόρμουλα είναι αρκετό για τα μωρά. Το αλάτι λαμβάνεται από μωρά μέχρι ενός έτους από τις ίδιες τις τροφές που τρώει και δεν πρέπει να μπαίνει επιπλέον στο φαγητό του.
 
Για παράδειγμα ένα μωρό που είναι δέκα μηνών και τρώει κοτόπουλο αλεσμένο με διάφορα λαχανικά, παίρνει την ποσότητα που χρειάζεται σε νάτριο καθώς τόσο το κρέας όσο και τα λαχανικά περιέχουν με φυσικό τρόπο το νάτριο.
 
Γιατί είναι απαγορευτικό: Η προσθήκη αλατιού πρέπει να αποφεύγεται γιατί μπορεί να επιβαρύνει τα νεφρά του μωρού, καθώς δεν είναι ακόμα τόσο ώριμα για να διυλίσουν το επιπλέον αλάτι.
 
Τι να προσέξετε: Να θυμάστε ότι το αλάτι μπορεί να είναι κρυμμένο σε πολλά τυποποιημένα προϊόντα. Επίσης, αν χρησιμοποιείτε μπουκάλια με νερό σιγουρευτείτε ότι το νερό δεν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.
 
organic-life
 
Ζάχαρη
Η ζάχαρη ως υδατάνθρακας περιέχεται επίσης σε πολλές τροφές που καταναλώνει σε μία τέτοια ηλικία ένα μωρό.
 
Ακόμα και το μητρικό γάλα περιέχει, γι’ αυτό δεν είναι αναγκαία η προσθήκη φυσικής ζάχαρης.
 
Γιατί είναι απαγορευτική: Αν κάποια μαμά κάνει το λάθος και κατ’ εξακολούθηση δίνει στο παιδί της, σε τόσο μικρή ηλικία ζάχαρη, το έχει καταδικάσει να αποκτήσει από πολύ μικρό τερηδόνα ενώ το πιθανότερο είναι να γίνει παχύσαρκος ενήλικας όπως έχει αποδειχτεί από μελέτες.
 
Μέλι
Τα οφέλη του μελιού είναι πολυάριθμα και αδιαμφισβήτητα. Το σώμα μπορεί να πάρει πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά καταναλώνοντας μέλι. Ακόμα και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν ότι το μέλι είναι η πρώτη θεραπεία για τον πονόλαιμο.
 
Κι όμως το μέλι είναι ένα από τα τρόφιμα που θα πρέπει να εξαλείψετε από τη διατροφή του μωρού σας. Θα πρέπει να του το δώσετε μόνο όταν θα γίνει ενός έτους.
 
Γιατί είναι απαγορευτικό: Επειδή υπάρχει κίνδυνος αλλαντίασης, καθώς στο μέλι μπορούν να βρεθούν κάποια ειδικά βακτήρια.
 
Αυτό δεν σημαίνει πως κάθε μωρό που τρώει μέλι θα πάθει αλλαντίαση, αλλά γιατί να το διακινδυνέψετε όταν μπορείτε απλά να περιμένετε τα πρώτα του γενέθλια;
 
balloon-tsantes
  
Ξηροί καρποί
Ακόμη μια τροφή πολύ ευεργετική για τους ενήλικες που όμως είναι απαγορευτική για τα μωρά Γιατί είναι απαγορευτικοί:
 
Όπως αναφέρει το imommy.gr, οι ξηροί καρποί μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ενώ αποτελούν τη συνηθέστερη αιτία πνιγμού για τα μικρά παιδιά.
 
Μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά είναι ένας πολύ υγιεινός τρόπος να νοστιμίσει χωρίς θερμίδες το γεύμα ενός ενήλικου, αλλά εννοείται πως δεν ισχύει το ίδιο και για τα μωρά.
 
Γιατί είναι απαγορευτικά: Το πεπτικό σύστημα ενός μωρού μέχρι αυτή την ηλικία δεν έχει ωριμάσει τόσο για να δέχεται κάτι τόσο έντονο σαν τροφή. Τα μπαχαρικά μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και γαστρίτιδα σε ένα μωρό μέχρι ενός έτους.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.