Διαφήμιση
Τελικά επιτρέπεται το αλάτι στη διατροφή του μωρού;
22-moro
 
Το αλάτι είναι βασικό συστατικό της ανθρώπινης διατροφής. Το νάτριο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας, όμως η υπερκατανάλωση μπορεί να βλάψει την υγεία ενός ενήλικα, πόσο μάλλον ενός παιδιού.

Τους πρώτους μήνες το μωρό τρέφεται αποκλειστικά με γάλα, μητρικό ή ξένο και αυτό περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, μεταξύ αυτών και το νάτριο.
 
organic-life
 
Μετά τον έκτο μήνα, όταν στη διατροφή του μωρού εισάγονται οι στερεές τροφές, το αλάτι και πάλι δεν είναι απαραίτητο.
 
Μπορεί εσάς να σας φαίνεται ότι το φαγητό του μωρού είναι άνοστο, όμως εκείνο δεν το αντιλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο καθώς δεν έχει συνηθίσει τις αλμυρές γεύσεις.
 
Σε αυτήν την ηλικία, τα μωρά χρειάζονται μόλις 1gr, ενώ η παραπάνω ποσότητα δεν ενδείκνυται για τον οργανισμό του μωρού.
 

balloon-tsantes

 
Μετά τα πρώτα του γενέθλια και μέχρι και την ηλικία των τριών ετών, η ημερήσια συνιστώμενη μέγιστη ποσότητα αλατιού είναι 2gr.
 
Σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις τροφές που καταναλώνει καθημερινά το μωρό σας, καθώς πολλές, ειδικά οι έτοιμες όπως κρακεράκια, δημητριακά, έτοιμες σάλτσες κτλ, περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2021 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.