Διαφήμιση
Πως μια βιολογική μπανάνα πριν το κρεβάτι θα σε κάνει να κοιμηθείς καλύτερα
21-banana 
 
Πως μια βιολογική μπανάνα πριν το κρεβάτι θα σε κάνει να κοιμηθείς καλύτερα
 
Το 30% των ενηλίκων, μπορεί να βιώσει κατά καιρούς, το… μαρτύριο της αϋπνίας. Ετσι λοιπόν, όταν ετοιμαζόμαστε για ύπνο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγουμε οτιδήποτε έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή λίπος, διότι απαιτείται πολλή ενέργεια για να το επεξεργαστεί το σώμα μας και είναι ικανή, να μη μας αφήσει να κλείσουμε μάτι…
 
 
 
Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες προσφέρει περισσότερο χρόνο στο στάδιο του βαθύ ύπνου, ενώ τα κορεσμένα λίπη και η ζάχαρη μπορεί να σχετίζονται με ελαφρύτερο και πιο διαταραγμένο ύπνο.
 
Ένα φρούτο λοιπόν που συμβάλλει στην καταπολέμηση της αυπνίας, είναι και η μπανάνα, για την οποία, καλό είναι να επιλέγουμε τη βιολογική, επειδή δεν περιέχει υπολείμματα από χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
 
Το κάλιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο και ένας ηλεκτρολύτης που χρειαζόμαστε για να λειτουργεί σωστά η καρδιά μας.
 
 
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση των επιπέδων στρες πριν τον ύπνο.
 
Είναι επίσης πλούσιες σε άλλα θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, τρυπτοφάνη και βιταμίνες που θα σας βοηθήσουν να κοιμάστε πιο ήσυχα όλη τη νύχτα.
 
Η τρυπτοφάνη είναι ένα κρίσιμο αμινοξύ για την παραγωγή σεροτονίνης, μια ορμόνη που προκαλεί ύπνο. Η σεροτονίνη συνεργάζεται με τη μελατονίνη, μια άλλη ορμόνη που διατηρεί τον κύκλο ύπνου - αφύπνισης ρυθμισμένο, ώστε να νυστάζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και να ξυπνάτε σε σταθερή ώρα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σου αρέσει το organiclife.gr ;
Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE…

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.