Διαφήμιση
YOGA στην παραλία. Η νέα τάση για αποδοτικότερα αποτελέσματα
23-yoga 
 
Η άσκηση της yoga στην παραλία, αντί στον κλειστό εσωτερικό χώρο ενός γυμναστηρίου ή εξειδικευμένου στούντιο yoga, είναι μία αναζωογονητική εμπειρία, ευεργετική στην αύξηση της ενέργειας, στη μείωση του στρες & της έντασης.
 
Μελέτες (http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/es102947t?journalCode=esthag) αποδεικνύουν τα οφέλη στην πνευματική, συναισθηματική και ψυχολογική ευεξία, σε σχέση με την άσκηση σε εσωτερικούς χώρους καθώς διακόπτει την ρουτίνα, συνδέει περισσότερο τους ασκούμενους με την φύση και προάγει την θετική δέσμευση. Εξάλλου, yoga σημαίνει ένωση με τη φύση, τον ίδιο μας τον εαυτό, την ανθρωπότητα και το σύμπαν.
 
Στη φύση εντείνεται η εμπειρία της yoga και πετυχαίνεται μεγαλύτερη συγκέντρωση στο τώρα, μεγαλύτερη επίγνωση και συνειδητοποίηση, και διευκολύνεται η ενσυνείδητη χαλάρωση. Επίσης, ο σωστός συντονισμός των αναπνευστικών τεχνικών με τις ασκήσεις yoga, σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση του διαλογισμού, μας δίνει καλύτερη προοπτική στον ίδιο μας τον εαυτό και στον χώρο.
 
Για παράδειγμα, ένα αεράκι μπορεί να συμβάλει στην εμβάθυνση την αναπνοής, ενώ ο ζεστός ήλιος στην ευλυγισία και στην ευκαμψία των μυών. Η ζεστή και άνισα κατανεμημένη άμμος, κάνει ελαφρύ μασάζ στα πέλματα, ενισχύει και ευθυγραμμίζει τα πόδια, αυξάνοντας παράλληλα τη συνολική απόλαυση.
 
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλές ασκήσεις της yoga (asanas) αντανακλούν την παρατήρηση της ίδιας της φύσης προκαλώντας μια αίσθηση αρμονίας πχ. Με την τοποθέτηση του σώματος στη μορφή ενός δέντρου ή με το τέντωμα της γάτας, διερευνώντας το χαριτωμένο άνοιγμα των φτερών ενός πουλιού ή τις κινήσεις των δελφινιών, ψαριών και των γοργόνων, ανακαλύπτοντας τη ρευστότητα του χαιρετισμού στον Ήλιο και την αναπνοή που μιμείται τον ήχο των κυμάτων.
 
Η φυσική ανώμαλη επιφάνεια, όπως είναι η άμμος, μπορεί να εντείνει τα σωματικά οφέλη μιας στάσης. Η εξάσκηση στην άμμο ενδυναμώνει τους δευτερεύοντες μύες των ποδιών, των ισχίων, των γονάτων, την σπονδυλική στήλη και των αρθρώσεων των ώμων, βελτιώνοντας την συνολική πρακτική.
 
Επιπλέον, μία μικρή διακύμανση στο φυσικό έδαφος μπορεί να επιτείνει την συγκέντρωση στην ισορροπία περισσότερο από ένα επίπεδο πάτωμα.
 
Η παραλία είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εκτελέσει κανείς ασκήσεις ισορροπίας, καθώς παρέχει μεγάλη υποστήριξη στα πόδια, τους αστραγάλους, τους καρπούς και τα ισχία.
 
Η άμμος βοηθά ιδιαίτερα κατά την πρακτική των όρθιων στάσεων - μπορείτε να σκάψετε τα πόδια σας στην άμμο και να νιώσετε πιο ασφαλείς μέσα τη στάση και λιγότερη πίεση στους αστραγάλους, τα γόνατα και τους γοφούς.
 
Ο ήλιος είναι αναζωογονητικός. Η με μέτρο σωματική έκθεση στον ήλιο έχει σημαντικά οφέλη. Η βιταμίνη D από την έκθεση στον ήλιο συμβάλει στην ισορροπία του ασβεστίου, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και δίνει ενέργεια. Συνδυάστε τα προαναφερθέντα οφέλη με τη φυσική αύξηση της ενέργειας που επακολουθεί μία συνεδρία γιόγκα!
 
Η εξάσκηση της yoga στην παραλία είναι η πλέον αγχολυτική και χαλαρωτική εμπειρία. Είναι δύσκολο να παραμείνεις αγχωμένος στην παραλία. Κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας γιόγκα πολλοί δάσκαλοι γιόγκα προσπαθούν να φέρουν στο νου των ασκούμενων εικόνες από την φύση.
 
Κάνοντας γιόγκα στην παραλία όλες αυτές τις εικόνες περιτριγυρίζουν τους ασκούμενους. Η ηρεμία των κυμάτων και του ανέμου μπορεί να ηρεμήσει όσους έχουν συσσωρεύσει εντάσεις και άγχη, κάνοντας την πρακτική της yoga πιο εστιασμένη και παραγωγική.
 
Φανταστείτε να ακούτε τον ήχο των κυμάτων, να μυρίζετε την αλμύρα του θαλασσινού αέρα και να νιώθετε το απαλό άγγιγμα της άμμου. Καμία μουσική δεν είναι αναγκαία, διότι η φύση παρέχει το δικό της μοναδικό ήχο, διευκολύνοντας έτσι την χαλάρωση.
 
Οι ηλιόλουστες παραλίες της Ελλάδος συνθέτουν το πιο ειδυλλιακό τοπίο σε αυτή την υπαίθρια πρακτική της yoga. Χαλαρώστε, φορέστε το αντιηλιακό σας και απολαύστε την αναζωογονητική εμπειρία. Namaste!
 
Νάνσυ Χρηστίδη, Hatha Yoga Instructor
 
Αν ενδιαφέρεστε να βιώσετε την εμπειρία της yoga στην παραλία μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο ακόλουθο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο ακόλουθο τηλέφωνο 6937116875.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2018 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.