Διαφήμιση
Διαφήμιση
Στον εισαγγελέα για δωροληψία επιθεωρητής του ΕΛΓΟ-Δήμητρα
13-elgo 
 
Στον εισαγγελέα για δωροληψία επιθεωρητής του ΕΛΓΟ-Δήμητρα
 
Σε άρση καθηκόντων τακτικού επιθεωρητή του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την κατηγορία της δωροληψίας για ενέργειες που αντίκεινται στα καθήκοντά του κατά συρροή.
 
 
Παράλληλα, με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η διοίκηση του ΕΛΓΟ παραπέμπει κατά προτεραιότητα την υπόθεση στο ΔΣ του Οργανισμού με το ερώτημα της αργίας.
 
Επίσης, με εντολή του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη, επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων (ΕΕΠ&Π).
 
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εν λόγω Επιτροπές από το 2010 και μετά λειτουργούσαν πλημμελώς ή δεν λειτουργούσαν καθόλου, επισήμως «λόγω έλλειψης προσωπικού». Από το 2019 και μετά έγινε προσπάθεια λειτουργίας τους, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.
 
Στο πλαίσιο λειτουργίας της πρωτοβάθμιας ΕΕΠ&Π, έχει δοθεί προτεραιότητα στην τομέα των τυροκομικών προϊόντων με στόχο την άρση της αίσθησης της ατιμωρησίας, αλλά και την προστασία ενός εθνικού προϊόντος, ενώ ακολουθούν οι έλεγχοι για το ελαιόλαδο.
 
 
Σε μία δεκαετία (2010-2019) εξετάστηκαν από την πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων μόλις 78 υποθέσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 145.700 €. Αντιθέτως, την τριετία 2020-2022, και παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, εξετάστηκαν 144 υποθέσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.101.181 €, ενώ απομένουν προς εξέταση 169 υποθέσεις.
 
Εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, είναι όλες οι υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα να εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν. «Όλα στο φως. Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιους πρέπει να υπηρετούμε στις θέσεις που βρισκόμαστε». Το μήνυμα δε που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση είναι: «Καμία ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, δεν γίνονται αποδεκτά φαινόμενα ατιμωρησίας».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr ;

Θα το εκτιμούσαμε εάν μας το έδειχνες με ένα LIKE

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.