Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάσαι για υγιή καρδιά ;
27-ipnos
 
 
Σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων αν καταφέρνουμε να κοιμόμαστε καλά και πάνω από 6 ώρες το 24ωρο, βοηθάμε πολύ την καρδιά μας να διατηρηθεί υγιής.

Συγκεκριμένα σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, αναφέρεται πως ο επαρκής ύπνος οδηγεί σε μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης σκλήρυνσης στις αρτηρίες, μία ιατρική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει στη στεφανιαία νόσο, αυξάνοντας έτσι και τις πιθανότητες για έμφραγμα.

24-organic-life

Στο πλαίσιο έρευνας, η οποία διήρκεσε 5 χρόνια, έγινε μελέτη στις συνήθειες ύπνου 495 ενηλίκων, απ’όπου συμπέραναν και το ότι από εκείνους που δεν κοιμόνταν καλά, δηλαδή πιο λίγο από 5 ώρες τη μέρα, το 1/3 παρουσίασε ασβέστωση στις αρτηρίες τους, ενώ από εκείνους που κοιμόνταν επαρκώς, το ποσοστό εμφάνισης της νόσου αυτής ήταν 1/10. Επομένως, το τελικό συμπέρασμα των επιστημόνων ήταν πως εκείνοι που κοιμόνταν πάνω από επτά ώρες διέτρεχαν το μικρότερο ρίσκο να παρουσιάσουν ασβέστωση.

Οι πιθανές εξηγήσεις για αυτά τα αποτελέσματα είναι, σύμφωνα με την δρ. Diane Lauderdale από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, η οποία ήταν και επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, διάφορες, ενώ σημειώνει πως μπορεί να υπάρχει και κάποιος παράγοντας, που προκαλεί τόσο αϋπνία, όσο και ασβέστωση, ο οποίος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Επίσης, θεωρεί ως πιθανή εξήγηση την πίεση, καθώς η υψηλή πίεση είναι παράγοντας που ευνοεί την σκλήρυνση των αρτηριών και η πίεση πέφτει κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το άγχος ή κάποια ορμόνη που σχετίζεται με αυτό όπως η κορτιζόλη προκαλεί έλλειψη ύπνου και ευνοεί την ασβέστωση, αποτελεί ενδεχομένως και μία ακόμη πιθανή εξήγηση στο παραπάνω φαινόμενο.

Τέλος, αναφέρει: «Αν και υπάρχουν διαρκείς πειρασμοί για να κοιμόμαστε λιγότερο, οι ιατρικές ενδείξεις ότι ο λίγος ύπνος λειτουργεί υποδόρια εναντίον της υγείας μας αυξάνονται. Η μελέτη αυτή δεν αποδεικνύει ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε πρόβλημα της στεφανιαίας κυκλοφορίας, αλλά θεωρούμε ότι είναι ασφαλές να προτείνουμε τουλάχιστον έξι ώρες ύπνου το βράδυ».

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.