Διαφήμιση
Διαφήμιση
Δες αν κινδυνεύεις από πρόωρο θάνατο ανάλογα με τα κιλά που ήσουν στα 18
07-kila

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων ο κίνδυνος για πρόωρο θάνατο αυξάνεται για όσους έχουν ή είχαν αυξημένο βάρος στα 18 τους, καθώς η παχυσαρκία υπερδιπλασιάζει το συγκεκριμένο ρίσκο.

Η έρευνα αυτή έδειξε πως οι νέοι που είναι υπέρβαροι παρουσιάζουν ίδιο ρίσκο με αυτούς που καπνίζουν 10 τσιγάρα ημερησίως. Αξιοσημείωτο είναι το ότι όσο αυξάνεται το περιττό πάχος, τόσο πιο επικίνδυνο είναι αυτό, όπως και όταν αυξάνεται ο αριθμός των τσιγάρων, πάλι το ρίσκο αυξάνεται και οι «προχωρημένοι» καπνιστές έχουν υπερδιπλάσιο ρίσκο πρόωρου θανάτου, σε σχέση με τους μη καπνιστές.

24-organic-life

Αν βέβαια μιλήσουμε για συνδυασμό τον δύο αυτών κινδύνων για την υγεία, δηλαδή για το κάπνισμα και το βάρος και σκεφτούμε ένα υπέρβαρο έφηβο που καπνίζει, τότε ο κίνδυνος αυξάνεται εις διπλούν και βέβαια είναι πολύ πιθανότερο να πεθάνει γρήγορα.

Για όσους θέλουν να μάθουν καλύτερα ποιος είναι υπέρβαρος και ποιος παχύσαρκος θα πρέπει να δουν το δείκτη σωματικής μάζας του ενδιαφερόμενου. Συγκεκριμένα υπέρβαρος ορίζεται κάποιος που έχει δείκτη σωματικής μάζας μεταξύ 25 – 30, ενώ παχύσαρκος όταν ο δείκτης είναι πάνω από 30.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η μελέτη αυτή δίνει τα ίδια αποτελέσματα (πρόωρου θανάτου) και για όσους ζυγίζουν πολύ λιγότερο από το κανονικό στην ηλικία των 18 ετών, ειδικά αν είναι καπνιστές.

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.