Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το υπερβολικό βούρτσισμα βλάπτει τα δόντια
18-bourtsisma

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί βλάπτει και όχι να ωφελεί τα δόντια.

Πολλοί είναι αυτοί που βουρτσίζουν τα δόντια τους συχνότερα από όσο χρειάζεται, ιδιαίτερα μετά από ένα πλούσιο γεύμα και γι αυτό το λόγο οι επιστήμονες εξηγούν ότι το βούρτσισμα μέσα σε μισή ώρα μετά την κατανάλωση ενός γεύματος μάλλον κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

24-organic-life
 
Ο καθηγητής Howard R. Gamble, πρόεδρος της Ακαδημίας Γενικής Οδοντιατρικής αναφέρει ότι : «βουρτσίζοντας τα δόντια μας (αμέσως μετά το γεύμα ή το αναψυκτικό) πρακτικά σπρώχνουμε το οξύ βαθύτερα από τον εξωτερικό ιστό της αδαμαντίνης στον ιστό της οδοντίνης». Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο ίδιος υποστηρίζει ότι το βούρτσισμα μισή με μία ώρα μετά το γεύμα είναι ασφαλέστερο και συμβάλει στην προστασία της οδοντίνης.

Αντίθετα, το βούρτσισμα σε λάθος χρόνο, ιδιαίτερα μέσα σε είκοσι λεπτά από την κατανάλωση ενός γεύματος μπορεί να οδηγήσει το οξύ, που παράγεται στο στόμα μετά το γεύμα, βαθύτερα από την εξωτερική επιφάνεια των δοντιών διαβρώνοντάς τα με ταχύτερο ρυθμό από ότι θα γινόταν χωρίς βούρτσισμα. 
 

 
Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.