Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η αποχή από το φαγητό προκαλεί υπερφαγία
06-fagito

Ερευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν φάει επί πολλές συνεχόμενες ώρες πρακτικά «βουτούν» στα τρόφιμα με πολλές θερμίδες, μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, και τείνουν να προσλαμβάνουν πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτά τα τρόφιμα σε σχέση, π.χ., με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Cornell «επιστράτευσαν» 128 φοιτητές, τους οποίους χώρισαν σε δύο ομάδες. Από τους φοιτητές της πρώτης ομάδας ζητήθηκε να μη φάνε τίποτα από το απόγευμα στις 6 μ.μ. μέχρι την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Από εκείνους της δεύτερης ομάδας ζητήθηκε να φάνε ως συνήθως.

 
Να σημειωθεί ότι δεν κατάφεραν όλοι οι φοιτητές να μείνουν νηστικοί επί 18 συνεχόμενες ώρες. Για την ακρίβεια, οι 43 από τους 83 δεν συμμετείχαν στην έρευνα την επόμενη μέρα, επειδή είχαν φάει, γεγονός που υποδηλώνει ότι μάλλον η αποχή από το φαγητό δεν είναι στη φύση μας.

Την επόμενη μέρα, την ώρα του μεσημεριανού, οι ερευνητές παρακολουθούσαν με κάμερες τις επιλογές των φοιτητών που συμμετείχαν στην έρευνα. Όσοι είχαν μείνει νηστικοί επέλεξαν αρχικά τηγανητές πατάτες και πρωτεΐνες (κοτόπουλο και τυρί), από τα οποία προσέλαβαν 47% περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με τα άλλα τρόφιμα.

Επομένως, εξηγούν οι ερευνητές, μετά τη νηστεία για οποιοδήποτε λόγο (εξαιτίας εξετάσεων, δίαιτας κ.λπ.), πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, ώστε να μην το παρακάνουμε με πλούσια σε θερμίδες φαγητά, μόλις μας δοθεί η ευκαιρία να φάμε.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine».

Εμείς θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε το γεγονός πως οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στην έρευνα και επέλεξαν μετά τη νηστεία τις τηγανιτές πατάτες, πως πολύ φοβόμαστε πως ακόμα και νηστικοί να μην είχαν μείνει, πάλι τηγανιτές πατάτες θα έτρωγαν. Δε θέλουμε να αμφισβητήσουμε τόσο σοβαρές επιστημονικές έρευνες, αλλά καλό θα ήταν να μην απουσιάζει η κοινή λογική…
 
 
 
 
 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

  
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.