Διαφήμιση
Διαφήμιση
Προβλήματα και στα δόντια δημιουργεί το τσιγάρο
24-tsigaro
 
Μελέτη έδειξε ότι το κάπνισμα μετά από μια περιοδοντική χειρουργική επέμβαση μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που υπήρχαν αρχικά. Καθυστερεί την επούλωση, αυξάνει την μετεγχειρητική δυσανεξία, προάγει την αιμορραγία, και διευκολύνει την επιμόλυνση του τραύματος.

Η μελέτη παρακολούθησε την περιοδοντική θεραπεία και την αποθεραπεία 20 ασθενων- οι μισοί ήταν καπνιστές. Μετά από 2 χρόνια, η υποχώρηση των ούλων στους καπνιστές ήταν εμφανώς εντονότερη.

organic-life
 
Πέρα από το γεγονός ότι το κάπνισμα αναστέλλει την διαδικασία επούλωσης μετά από κάθε είδους χειρουργική επέμβαση, οι ερευνητές πιστεύουν ότι ειδικά στα περιοδοντικά χειρουργεία «χαλάει» όλη τη θεραπεία. Είναι πιθανότατα ο σημαντικότερος παράγοντας για την εμφάνιση και εξέλιξη της περιοδοντίτιδας.

Κι αν δεν πειστήκατε ότι το κάπνισμα είναι εχθρός των δοντιών, δείτε τι αναφέρουν τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ:
- Οι καπνιστές χάνουν περισσότερα δόντια απ’ ότι οι μη καπνιστές.
- Στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι καπνιστές άνω των 65 ετών, δεν έχουν δόντια σε ποσοστό 41%. Το αντίστοιχο ποσοστό σε μη καπνιστές είναι μόλις 20%.

 
 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας... 

 

 

 

 

 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.