Διαφήμιση
Διαφήμιση
Το πάχος επηρεάζει τελικά τη γεύση των τροφών ;
eat

Γλυκό, αλμυρό, πικρό, ξινό και πικάντικο. Οι γευστικοί μας κάλυκες έχουν την ιδιότητα να αναγνωρίζουν αυτές τις αποχρώσεις των γεύσεων.
 
Φαίνεται όμως ότι δεν έχουν όλοι την ίδια ικανότητα αναγνώρισης. Πρόσφατη έρευνα σε 94 παιδιά φυσιολογικού βάρους και σε 99 παχύσαρκα παιδιά, ηλικίας 6-18 ετών, έδειξε ότι υπήρχαν διαφορές όσον αφορά την αντίληψη των γεύσεων.

Οι ερευνητές υπέβαλαν τα παιδιά σε γευστικά τεστ αναγνώρισης των πέντε γεύσεων. Τα παιδιά δοκίμαζαν τις γεύσεις σε τέσσερις διαφορετικές διαβαθμίσεις. Η αναγνώριση και των πέντε γεύσεων σε όλες τους τις διαβαθμίσεις αξιολογούνταν με άριστα το 20.

organic-life
 
Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι τα κορίτσια και τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν καλύτερα στην αναγνώριση των γεύσεων. Συνολικά τα παιδιά διέκριναν καλύτερα ανάμεσα στο γλυκό και το αρμυρό, αλλά δυσκολεύονταν να ξεχωρίσουν το αρμυρό από το ξινό και το αρμυρό από το πικάντικο.

Τα δε παχουλά παιδιά είχαν μεγαλύτερη δυσκολία να αναγνωρίσουν τις διαφορετικές γεύσεις. Κατά μέσο όρο η βαθμολογία τους στην κλίμακα του 20 έφτανε το 12,6. Συγκριτικά η βαθμολογία των παιδιών φυσιολογικού βάρους ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 14.

Προηγούμενες έρευνες υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη ευαισθησία στην αναγνώριση των γεύσεων μπορεί να συμβάλει στην μείωση της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουμε καθώς απαιτείται λιγότερο για να «καταλάβουμε» τη γεύση του.


 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας... 

 

 

 

 
 
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.