Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τα πολλά παυσίπονα προκαλούν πονοκεφάλους

01-ponokefalos

Το πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε φορά που αισθάνεσαι κάποιο πόνο είναι να το ρίχνεις σε «κοκτέιλ» αναλγητικών φαρμάκων; Μήπως αυτά ευθύνονται για τους συχνούς πονοκεφάλους σου;

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το 50% των πονοκεφάλων μπορεί να προκαλούνται από τη συχνή χρήση αναλγητικών.

Μάλιστα, ο κίνδυνος εμφάνισης συχνών ημικρανιών και πονοκεφάλων, είναι υψηλότερος για όσους λαμβάνουν με το παραμικρό αναλγητικά όπως οι ασπιρίνες ή σκευάσματα με παρακεταμόλη και ιβουπροφαϊνη.

organic-life
 
Η συχνή λήψη αναλγητικών μπορεί δηλαδή να δημιουργήσει ιδιαίτερη ευαισθησία στον εγκέφαλο, κάνοντας σε πιο επιρρεπή στον πόνο. Κι αυτό φυσικά οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο φαρμάκων – πονοκεφάλων, αφού ο πόνος γίνεται όλο και συχνότερος όπως και η λήψη σκευασμάτων στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς.


Προσπάθησε λοιπόν να μην παίρνεις φάρμακα με το παραμικρό και να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου. Εννοείται, βέβαια, πως δε θα υποφέρεις σε περίπτωση ασθένειας, αλλά παν μέτρον άριστον και το να παίρνεις αναλγητικά με καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση σίγουρα δεν είναι το καλύτερο για τον οργανισμό!

Με μέτρο λοιπόν τα αναλγητικά και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών…


 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 

 

Περισσότερα νέα Υγείας... 

 

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.