Διαφήμιση
Διαφήμιση
Τα γρήγορα αυτοκίνητα σύμμαχος της υγείας των ανδρών

07-autokinita-ygeia

Ο μεγάλος ενθουσιασμός οδήγησης αγωνιστικών αυτοκινήτων με υψηλή ταχύτητα αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης τεστοστερόνης στον οργανισμό του άνδρα. Παλαιότερα όποιος οδηγούσε με ταχύτητα το σπορ αυτοκίνητό του, συνέβαινε το αντίθετο. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Concordia στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η ανακάλυψη αυτή δείχνει ότι είναι πολύ πιθανόν όταν οι άνδρες βιώνουν την κρίση της μέσης ηλικίας, να θέλουν να αγοράσουν ακριβά σπορ αυτοκίνητα.

Τα χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και κατάθλιψης. Άνδρες άνω των 50 ετών με χαμηλά επίπεδα της ορμόνης αυτής έχουν 33% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Αντίθετα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες παράγουν μικρότερα επίπεδα τεστοστερόνης από τις άλλες ηλικίες.

24-organic-life


Κατά τη διάρκεια της μελέτης οι συμμετέχοντες έπρεπε να οδηγήσουν πάνω από μια ώρα σπορ αυτοκίνητα, ενώ την επόμενη ημέρα οδήγησαν παλαιότερα μοντέλα ή οικογενειακά αυτοκίνητα. Το δείγμα σάλιου για τους άνδρες που οδηγούσαν τα γρήγορα αυτοκίνητα έδειξε ότι η τεστοστερόνη τους αυξάνεται, ενώ αντίθετα όταν οδήγησαν τα παλιότερα αυτοκίνητα βρέθηκε μικρή μείωση της ορμόνης.

Επίσης βρέθηκε ότι το μεγαλύτερο επίπεδο στην αύξηση της τεστοστερόνης στους άνδρες, ήταν όταν οδηγούσαν μέσα σε ένα πολυσύχναστο μέρος της πόλης, όπου υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες για να θαυμάσουν όμορφες γυναίκες. Οι τιμές της ορμόνης μειώθηκαν ελαφρά κατά την οδήγηση σε αγροτικές περιοχές και σε μέρη χωρίς την παρουσία θεατών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η επίδραση του γρήγορου αυτοκίνητου στο ανδρικό σώμα είναι ένα είδος σεξουαλικής ταυτότητας, στην οποία οι άνδρες ανταγωνίζονται την προσοχή των γυναικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

 

 

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.