Διαφήμιση
Διαφήμιση
Επικίνδυνη η χρήση κινητού και από τους πεζούς

29-kinito-19


Για τον κίνδυνο να χτυπηθεί κανείς από αυτοκίνητο ενώ γράφει SMS, μιλάει στο κινητό του ή ακούει μουσική την ώρα που διασχίζει μεγάλους δρόμους προειδοποιούν Αμερικανοί επιστήμονες. Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι το αφηρημένο περπάτημα έχει καταντήσει εξίσου συχνό με την αφηρημένη οδήγηση - γεγονός πάρα πολύ επικίνδυνο.

«Πρέπει πλέον να αρχίσουμε να κρίνουμε πότε και πού θα χρησιμοποιούμε τα κινητά μας» δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ Μπεθ Έμπελ, διευθύντρια του Κέντρου Πρόληψης & Έρευνας Ατυχημάτων Harborview του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ. «Η χρήση κινητού από τους πεζούς είναι επικίνδυνη όσο και εκείνη από τους οδηγούς. Οι πεζοί έχουν υποχρέωση να προσέχουν για την ασφάλεια τη δική τους αλλά και των οδηγών».

 

 

organic-life


Τα ευρήματα προέρχονται από τη μελέτη που πραγματοποίησε η Δρ Έμπελ και οι συνεργάτες της σε 20 μεγάλες διασταυρώσεις του Σιάτλ. Οι ερευνητές παρακολούθησαν περισσότερους από 1.000 πεζούς, ηλικίας μεταξύ 25 και 45 ετών, και κατέγραψαν πώς διέσχιζαν το δρόμο, εξετάζοντας ιδίως εάν έκαναν κάτι που αποσπούσε την προσοχή τους από το περπάτημα - όπως η ομιλία στο κινητό, τα SMS, η μουσική, η συζήτηση με άλλους και η ενασχόληση με τα κατοικίδια ή τα παιδιά τους.

Η επιλογή των πεζών έγινε τυχαία, ενώ οι περισσότεροι ήταν μόνοι τους και περνούσαν τον δρόμο όταν ήταν πράσινο το δικό τους φανάρι. Ωστόσο, μόνο ο ένας στους τέσσερις ακολουθούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας - μεταξύ αυτών, το να κοιτάζει και από τις δύο πλευρές του δρόμου πριν περάσει απέναντι.

 

 

 

 

Λίγο περισσότερο από το 30% των πεζών έκανε κάτι άλλο την ώρα που διέσχιζε το δρόμο: το 11% άκουγε μουσική, το 7% έστελνε SMS, το 6% μιλούσε στο κινητό, ενώ πολλοί μιλούσαν στα παιδιά τους ή στα ζωάκια τους.

Οι αφηρημένοι εθελοντές -με εξαίρεση όσους άκουγαν μουσική- χρειάζονταν κατά μέσον όρο 1,5 δευτερόλεπτο περισσότερο για να διασχίσουν το δρόμο, με τα SMS να αναδεικνύονται ο πιο επικίνδυνος παράγοντας απ' όλους, αφού καθυστερούσαν τους πεζούς κατά 2 δευτερόλεπτα.

Αν και όσοι εθελοντές άκουγαν μουσική διέσχιζαν πιο γρήγορα τον δρόμο, εντούτοις είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να κοιτάξουν και δεξιά και αριστερά πριν περάσουν απέναντι. Όσοι δεν είχαν μαζί παιδιά ή κατοικίδια εμφάνιζαν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να ελέγξουν και τις δύο πλευρές του δρόμου.

 

 

 

 Περισσότερα θέματα Υγείας...

 

 

 

Σου αρέσει το organiclife.gr / Like... έκανες ;

 

 

 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

organiclife.gr | 2019 | βιολογικά προϊόντα | Sitemap | Don`t panic, live... Organic !!! 
Organic Life. Οδηγός αγοράς βιολογικών προϊόντων και εναλλακτικών θεραπειών
 
Η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies, με σκοπό την ομαλή λειτουργία της. 
............................................................................................................................................
Σημ.: Ολα τα άρθρα υγείας και λοιπές αναρτήσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα, έχουν καθαρά και μόνον ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή του ιατρού σας.